Карантинні нововведення: де і як будуть штрафувати за відсутність маски

Не так давно змінили механізм штрафування за відсутність маски. Де тепер не можна ходити без маски і як буде проходити процедура штрафування - читайте далі.

Через те, що кількість хворих на коронавірус активно збільшується і введені нові карантинні обмеження, також змінилася процедура щодо накладення штрафів за відсутність засобів індивідуального захисту. Про те, як буде працювати новий закон про штрафи за порушення карантину розповів Денис Малюська, міністр юстиції.

Він стверджує, що штрафи, які були раніше (від 17 до 34 тисяч гривень), були невиправдано високими, оскільки не кожен порушник міг викласти зі своєї кишені таку кругленьку суму. У зв’язку з цим, були встановлені інші норми штрафування.

Нова процедура щодо накладення штрафу значно спростилося. Якщо до цього нововведення на порушника виписувався протокол, який вирушав до суду і тільки після його рішення нараховувався штраф, то тепер все набагато простіше – штраф виписують відразу. Так би мовити, не відходячи від каси. Та й розмір штрафу став менше і становить від 170 до 255 гривень.

Але де будуть штрафувати за відсутність маски?

В ефірі телеканалу «Україна» Максим Степанов пояснив, що штрафи не будуть виписуватися всім на хто знаходиться без маски на вулиці. Виняток тільки якщо людина знаходиться в великому скупченні людей, де дистанція не дотримується.

А ось отримати штраф можна, якщо знаходиться без засобів індивідуального захисту в громадському місці, або в транспорті.
Глава МОЗ наводить приклад, якщо людина зайде в супермаркет без маски, то соціальна дистанція вже не буде важлива, оскільки відстань один між одним буде постійно змінюватися. Треба бути в масці.

Штрафи за відсутність маски
Штрафи за відсутність маски

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.