Великдень 2020: Володимир Зеленський розповів, як будемо відзначати свято

Світле свято планують відзначати вдома. Український уряд готує проєкт під назвою «Великдень вдома».

Проєкт «Великдень вдома» дозволить зустріти церковне свято таким чином, щоб в церквах було мінімум віруючих. Про це Володимир Зеленський розповів на селекторній нараді з керівниками обласних ОДА та мерами обласних центрів.

Президент України повідомив: «Пасха зазвичай збирає в церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо і вже скоро презентуємо проєкт «Великдень вдома», який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами в церквах».

Також розглядають можливість розміщення патрулів біля церков і храмів. Якщо буде багато людей, правоохоронці повинні проводити бесіди з парафіянами і роз’яснювати, що збиратися натовпами небезпечно не тільки для них самих, але і для здоров’я інших людей.

Крім того, Зеленський поспілкувався з главами церков про безпеку святкування Великодня, і вони розуміють, що богослужіння можна проводити онлайн, у вигляді відеоконференції.

Нагадаємо, що уряд України прийняв рішення про продовження надзвичайної ситуації та карантину в країні до 24 квітня. У 2020 році Великдень православні християни відзначатимуть 19 квітня, а католики – 12 квітня.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Ці молитви допоможуть вам в духовній війні, зміни шляху і дадуть сили надії на майбутнє

Нагадаємо, чому люди скуповують туалетний папір під час коронавіруса: відповідь знають учені.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Популярне

Схожі статті

Українсько-турецька красуня: при вигляді дочки Ані Лорак і Мурата Налчаджиоглу у всіх відняло дар мови

Єдина донька співачки Ані Лорак Софія росте такою ж талановитою та харизматичною, як її мама. В ранньому дитинств дівчинка була копією свого батька, та зараз Соня все більше стає схожою на Ані Лорак.

Такий смачний оселедець можна їсти навіть без хліба: кладу рибку в цей пряний маринад і забуваю на 3 дні

Оселедець за цим рецептом виходить дуже смачним, пряним і малосольним. Засоліть рибку вдома один раз і ви більше не будете купувати солону рибу в магазині.

Історія кохання була красивою і тривалою, але йому набридло: як Дан Балан відрікся від ефектної Тіни Кароль

Відому українську співачку свого часу підозрювали у романі з колегою Даном Баланом. Чи дійсно вони були разом, дізнатись важко. Втім, чоловік відрікся від артистки.