Білик, Сумська, Кличко та інші відомі українці, які попрощалися з мером Харкова Геннадієм Кернесом

23 грудня Харків провів в останню путь Геннадія Кернеса. З мером попрощалися не тільки харків'яни, але й багато відомих українців.

Після закритої панахиди в Благовіщенському соборі пройшла публічна церемонія прощання в Харківському національному академічному театрі опери та балету імені Лисенка, яку міг відвідати будь хто бажаючий.

Прощання з Кернесом 23 грудня 2020 року
Прощання з Кернесом 23 грудня 2020 року

На час похорону Геннадія Адольфовича в місті перекрили кілька вулиць, а за порядком стежили працівники поліції і нацгвардійці. За їхніми ж даними, попрощатися з політиком до оперного театру прийшли щонайменше 110 тисяч людей — через такий наплив церемонію продовжили на годину.

Похороны Кернеса
Похорон Кернеса

У залі ХНАТОБу знаходилися дружина Кернеса Оксана Гайсинська, його сини і невістки, друг Павло Фукс, політики Михайло Добкін, Євген Мураєв, Ігор Терехов, Вадим Новінський, Юрій Бойко, мери Одеси, Дніпра і Києва — Геннадій Труханов, Борис Філатов і Віталій Кличко.

Виталий Кличко лично прибыл в Харьков, чтобы попрощаться с Кернесом
Віталій Кличко особисто прибув до Харкова, щоб попрощатися з Кернесом

Свої співчуття також висловили народні артисти України Ірина Білик, Ольга Сумська та Володимир Гришко. Особисто на похорон вони не приїхали, але записали відеозвернення.

Жена Кернеса Оксана Гайсинская на похоронах
Дружина Кернеса Оксана Гайсинська на похоронах

Білик поділилася теплими спогадами про зустрічі з Геннадієм Адольфовичем і зазначила, що він завжди цікавився, як у неї справи і пропонував допомогу, коли вони зустрічалися на сцені:

“Царство небесне нашій великій людині і земля йому пухом”.

Ірина Білик
Ірина Білик

Сумська разом з чоловіком Віталієм Борисюком відзначили, що за життя Кернес завжди керувався принципом — робота для людей:

“Ми захоплювалися його мужністю, неймовірною силою волі, найпотужнішим бажанням жити. Він до останнього подиху залишився вірним Харкову і харків’янам”.

Ольга Сумська і Віталій Борисюк
Ольга Сумська і Віталій Борисюк

Володимир Гришко приєднався до слів колег і зазначив, що за життя Кернес був людиною з безкорисливим серцем, а репер Серьога прочитав в прямому ефірі вірш на честь покійного мера.

Володимир Гришко та Серьога
Володимир Гришко та Серьога

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.