Магічні ритуали на день Благовіщення

На день Благовіщення люди замовляють бажання і роблять благовіщенську сіль.

Благовіщення Пресвятої Богородиці є одним з найважливіших християнських свят – після Різдва і Великодня. Стародавні слов’яни вважали, що Благовіщенські знаки про погоду, звичаї і заговори мають «магічне» значення. Вважалося, що дотримання певних традицій і церемоній до свята приносить щастя, удачу і благополуччя в різні сфери життя. Тому люди все помічали і звертали увагу на кожну подію в такий важливий день.

У день Благовіщення відбувається безліч «магічних» ритуалів, заговорів і знаків. Найвідомішими з них називають життєву удачу людини, здоров’я і благополуччя.

Щоб бажання здійснилося

На Благовіщення необхідно привезти додому тонку гілку дерева і покласти під подушку. Потім ми загадуємо бажання і вимовляємо це вголос два або три рази. Рано вранці ви повинні подивитися на гілку – якщо вона залишилася ціла, то бажання збудеться. Зламана гілочка означає, що запит залишиться нездійсненним.

На здоров’я

Для цього заговору вам знадобиться звичайна кухонна сіль, яку потрібно покласти в мішок на світанку в день свята. Потім злегка нагрійте духовку і помістіть туди пакет з сіллю приблизно на 10 хвилин. Така Благовещенська сіль використовується в кулінарії, як добавка до води під час збору врожаю і для виконання ритуалів від пристріту і псування.

Знаки Благовіщення про погоду, звичаї і заговори відомі з давніх часів. Вірити чи ні таким “знакам “? У будь-якому випадку, це радісне і яскраве свято, в якому прийнято дякувати Богові за всі Його милості – для цього не потрібні «магічні» ритуали.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.