МОЗ поінформував: пацієнтам з онкологічними захворюваннями будуть оплачувати хіміотерапію

З 1 квітня 2021 року набере чинності інноваційна Програма медичних гарантій. Там буде доповнення, що стосується пакету безкоштовної допомоги.

Максим Степанов, який є главою Міністерства охорони здоров’я України повідав, що входить в пакет допомоги для терапії онкохворих пацієнтів.

Зараз онкологія поширене захворювання і для її лікування потрібні величезні кошти.

Ці кошти будуть виділені державою як безкоштовна допомога хворим на онкологічні захворювання.

З 1 квітня 2021 року набере чинності інноваційна Програма медичних гарантій. Там буде доповнення, що стосується пакету безкоштовної допомоги для онкохворих пацієнтів. Глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу докладно розповів про це.

Що увійшло в пакет допомоги для терапії онкохворих пацієнтів (повнолітніх і дітей):

Все, що пов’язано з хіміотерапією і супроводом людей з онкологічними захворюваннями в стаціонарі та амбулаторних умовах.

Все, що пов’язано з променевою терапією і супроводом хворих на онкологію.

Все, що пов’язано з лікуванням і супроводом пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями.

 "" Як інформував Максим Степанов, зараз на обліку в медичних установах нашої країни знаходиться близько 1 000 000 людей з онкологічними захворюваннями. Щороку ця хвороба призводить до летального результату близько 80 000 осіб в Україні. У 2019 близько третини всіх захворювань були виявлені на 3 та 4 стадіях.

Як раніше повідомлялося, кілька народних депутатів з “Слуги народу” і частина лідерів громадської думки повідомили, що Кабінетом Міністрів було “перерозподілено 100 000 000 гривень з Фонду боротьби з онкологічними захворюваннями на дороги “.

Популярне

Схожі статті

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.

Котлети-гречаники тепер готую тільки за цим рецептом: хліба туди класти не потрібно. Дуже соковиті та смачні

Ароматні гречаники з м'ясом дуже просто приготувати вдома. Такі котлети порадують хрусткою скоринкою та соковитою серединкою — ми перевіряли.