Підвищення пенсій в Україні: як і коли буде перерахунок грошей

Як розповіла народний депутат - індексація пенсій строго обов'язкове щороку. Тепер пенсіонери України знатимуть, 1 березня буде проходити індексація пенсій.

У 2021 році держава планує підвищити пенсії декількома етапами. Протягом найближчого часу українським пенсіонерам проіндексують пенсійні виплати. Також окремим категоріям громадян буде можливість отримувати доплату.

Про це розповіла Євгенія Кравчук, яка є народним депутатом. У березні 2021 року буде проіндексовані пенсії.

Як розповіла народний депутат – індексація пенсій строго обов’язкове щороку. Однак тепер пенсіонери України знатимуть, 1 березня кожного року буде проходити індексація пенсій.

 "" У 2021 році очікується відсоток індексації до 11%.
Необхідно прибрати несправедливість стосовно тих людей, яким дуже давно не підіймали пенсії. Це стосується пенсіонерів, які отримують мінімальну пенсію. Пенсія в сумі 2200 гривень, не є на жаль мінімальної. Літні пенсіонери, яким за 80, отримують ще менше пенсію. Про це також розповіла Євгенія Кравчук.

Поетом Верховна Рада, щоб підтримати літніх пенсіонерів, ввела додаткові виплати до пенсії.
Ще починаючи з минулого року кожен пенсіонер України, якому за 80, отримує доплату до пенсії в розмірі 500 грн.

З 1 липня 2021 року пенсіонерам, яким 75-80 років будуть доплачувати до пенсії – 400 грн. Також був проголосований законопроєкт, в якому обмовляється, що якщо пенсіонер самотній і проживає сам, то йому будуть доплачувати 800 гривень, – пояснює Євгенія Кравчук.

Схожі статті

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.

Стакан борошна і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві пиріжки чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Такі ліниві пиріжки ідеально підійдуть для сніданку, чи перекусу. Готуються вони дуже швидко з доступних продуктів. Начинку для таких пиріжків ви можете міняти за власним смаком.

Тітка з села навчила готувати кров’янку без кишки. Спробувала і закохалася в рецепт: таке є лише в Україні

Якщо ви ще не готували кров'янку без кишки, рекомендуємо спробувати! Такий рецепт точно сподобається, адже не поступитися класичному варіанту.