Графік магнітних бур до кінця березня 2021: метеозалежним людям потрібно поберегтися

Незначні магнітні коливання в березні можливі: 13, 16, 21, 22, 30 числа. Магнітні бурі у березні очікуються: 12, 15, 18, 19, 20, 28, 29 числа.

Експерти кажуть, що ми увійшли в самий геомагнітної активний місяць в році.

Земля увійшла в інший потік сонячних частинок, який може викликати геомагнітні бурі на нашій планеті. Дослідники попередили, що поточний потік частинок від Сонця може викликати сонячну бурю класу G1. Ці шторми можуть підірвати супутникові технології, оскільки сонячні частинки викликають розширення магнітосфери, ускладнюючи проникнення супутникових сигналів.

Також ці геомагнітні бурі сильно впливають на самопочуття людей, особливо метео залежних. У кого є проблеми з серцем і головними болями, повинні поберегтися і попередньо проконсультуватися з лікарем, які заходи їм зробити для зменшення впливу сонячних бур.

Синоптики кажуть, що незначні шторми класу G1 можливі, коли Земля потрапляє в потік сонячного вітру, який закінчується з південної діри в атмосфері Сонця.

Це випливає з самої інтенсивної сонячної бурі поточного циклу на сьогодні, яка викликала сонячну бурю класу G2.

Коли дослідники говорять про сонячні цикли, вони мають на увазі сонячний максимум і сонячний мінімум.

Цикли тривають приблизно 11 років, коли Сонце виділяє більше енергії в період сонячного максимуму, за яким слід менше енергії.

Магнітна буря
Магнітна буря

Зараз ми знаходимося на піку сонячної активності, який досягне піку приблизно у 2025 році.

Однак вчені очікують сплеску сонячних бурь в цьому місяці, причому березень буде самим геомагнітної активним місяцем в році.

Це відбувається через те, що відомо як ефект Рассела-Макферрон.

Ефект відбувається під час рівнодення Землі – у весняне рівнодення в цьому місяці – коли на магнітному щиті Землі поступово відкриваються тріщини.

Ці тріщини з’являються через накопичення магнітної енергії з-за рогу, під яким Земля звернена до Сонця.

У більшості випадків підвищення сонячної активності в поєднанні з ефектом Рассела-Макферрон нешкідливо для життя на Землі.

Однак в березні 1989 року на планету обрушилася величезна сонячна буря, в результаті чого в Канаді відключилася електрика.

Вчені вважають, що сонячна буря, яка здатна вивести з ладу національну мережу, відбувається в середньому кожні 25 років, і саме ті, хто знаходиться у верхніх ешелонах північного або південної півкулі, найбільше схильні до ризику постраждати від інтенсивної сонячної бурі.

Геоелектрічесна небезпека в будь-якому конкретному місці залежить як від регіональної інтенсивності геомагнітної активності, так і від електропровідності навколишньої породи та більш глибокого матеріалу Землі.

Прогноз магнітних бурь на березень 2021 року:

  • Незначні магнітні коливання в березні можливі 13, 16, 21, 22, 30 числа.
  • Магнітні бурі у березні очікуються 12, 15, 18, 19, 20, 28, 29 числа.

При цьому Сонце максимально проявить себе в період з 18 по 21 березня, якраз на весняне рівнодення.

spot_img

Схожі статті

Забутий рецепт із 90-их: з оселедця та 2 яєць виходить ідеальна закуска – хоч ложкою їж, хоч на хліб намащуй

Цей рецепт наших бабусь незаслужено забутий. А тим часом виходить дуже смачно, до того ж готується все просто. Інгредієнти можна брати будь-які. До вашої уваги 2 рецепти на вибір.

Такого сала завжди мало: ріжеться як масло, а на смак як елітна буженина. Мій ходовий рецепт за 10 хвилин

Закуска з солоного сала є найоптимальнішим варіантом – виручить у будь-яку скрутну хвилину. До того ж надасть ситості всій родині. За 10 хвилин усе підготуєте, а за 3 дні можна буде й скуштувати.

Нереальна смакота на обід або вечерю. Картопляне пюре та трохи фантазії: рецепт картопляних кульок у соусі

Багато хто шукає смачний варіант обіду. Відповідних страв існує безліч. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому і сподобається вам із першої спроби.