Благовіщення 2021 буде 25 березня або 7 квітня? Різниця між католицьким і православним обрядом

Для православних християн це свято означає набагато більше, ніж для католиків - на слов'янських землях день Благовіщення відзначається набагато ширше і масштабніше.

Багато релігії, включаючи католицьку церкву, лютеранську церкву, грецьку православну релігію та інші, вважають Благовіщення дуже важливим днем ​​релігійного життя. Благовіщення, один з чотирьох ключових сезонних свят в річному національному календарі, символізує початок весни, зміну року на спеку, початок нового життя.

А тому відповідь на питання, який день Благовіщення Пресвятої Богородиці у 2021 році, для нас дуже важливий. Дата католицького свята 25 березня дуже близька до весняного рівнодення, тобто за дев’ять місяців до Різдва. У Корані також розповідається про Благовіщення Марії та згадується Марія понад 30 разів.

У 2021 році православне Благовіщення святкується у вівторок, 7 квітня.

Для православних християн це свято означає набагато більше, ніж для католиків – історично склалося так, що на слов’янських землях день Благовіщення відзначається набагато ширше, масштабніше, ніж у Західній Європі. Птахів пекли регулярно і солодко, великих і маленьких, їх клали на стіл і крутили на ціпку, і кожна дитина з жайворонком в руках прагнув намалювати весну, грюкнути верхівкою, показати сонця свою птицю.

У східних слов’ян це свято носить кілька назв – Благовіщення, день Самобір – зима бореться з весною або весна перемогла зиму.

Спустився з небес Архангел Гавриїл (в одній з версій Гавриїл з’явився в формі голуба, з іншого – в образі ангела з крилами; деякі богослови стверджують, що Марія тільки чула голос архангела, а не бачила. Благовіщення відзначається рівно за дев’ять місяців до Різдва і тому завжди доводиться на один і той же день – 7 квітня.

 "В "
Благовіщення

Прийнято було позбавлятися від мотлоху старих і непотрібних речей, від рваного антропного одягу.

Традицій і обрядів, пов’язаних зі святом, дуже багато – і всі вони перегукуються з початком весни, з початком нового року.

Свято встановлене на честь з’явлення архангела Діві Марії з Благою звісткою – звісткою про прийдешнє пришестя Христа.

Напередодні святкування свята слід обов’язково одягнути чисте, бажано нове сорочкового, святкове, червоне, плаття.

Це виключно релігійний і народне свято. За кілька днів до свята господині приступають до приготування їжі – запікала, солила, смажила. Стільки домашніх справ треба було зробити заздалегідь – Благовіщення заборонило всі роботи, окрім найнеобхіднішого.

Перед застіллям було заведено доводити до ладу будинок і подвір’я, за зиму відремонтувати зламане, побілити піч і стіни, помити та вичистити кожен куточок. Багато християн насолоджуються святом Благовіщення, відзначаючи свято.

Схожі статті

Ну дуже смачний! Салат, від якого я ніколи не зможу відмовитися: готую з куркою і прикрашаю картоплею фрі

Ніжний салат з куркою і хрумка картопля фрі зверху – це справжня насолода. Приготуйте цей салат раз і він гарантовано стане вашим улюбленим.

Не знаю нічого кращого за вишневий шоколадний пиріг: тісто готую за 5 хвилин плюс ще 35 на випікання

Вишневий заливний пиріг готується дуже швидко. Влітку його можна робити зі свіжих ягід. Взимку – з морожених. Тісто місити не потрібно. Просто все змішуєте та відправляєте до духовки.

Включила в меню цей універсальний салат з оселедцем, щоб догодити кожному гостю: “Олів’є” і “Шуба” програють

На свята традиційно всі готують салати. Але спробуйте відійти від радянської класики у вигляді "Олів'є" і "Шуби". Цей новий салат з оселедцем нічим не гірше.