Переведення годинника на літній час 2021: коли переводити і в який бік?

За вже добре відомої традиції, в останню неділю березня годинник переводять на літній час. Якщо ви плутаєтеся робити це чи ні, і куди переводити - ця стаття для вас.

Переводити чи ні?

В останні кілька тижнів в кулуарах кабміну були активні обговорення на предмет того, щоб відмовитися від переведення годинників. Якщо поглянути на ситуацію в цілому, то подібні обговорення виникають практично щороку, і, як правило, нічим не закінчуються.

У цьому році Кабмін вирішив – поки відмовлятися від переходу між часом зимовим і літнім Україна не збирається. Тому в ніч з 27 на 28 березня 2021 року всі таки доведеться перемістити стрілки вашого годинника.

Куди переводити?

Переведення годинника на літній час 2021
Переведення годинника на літній час 2021

Якщо ви до цих пір плутаєтеся в який бік переводити стрілки, то запам’ятайте одну просту формулу: В-В, О-О. Розшифровується вона так: навесні – вперед, восени – назад.

Переводити годинник прийнято в ніч з суботи на неділю о третій годині. Однак зробити це можна і вранці, якщо нікуди не поспішайте і не ризикуєте проспати. Зараз всі сучасні гаджети змінюють час самостійно, а ось стрілочний годинник доведеться перевести.

Чому щороку переводять годинники

Сезонне переведення годинників був введений для більш раціонального використання світлого часу доби і економії електроенергії на освітлення.

Однак багато країн вже відмовилися від зміни часу двічі на рік. Адже на противагу економії електрики виставляється шкоду для організму людини і інші чинники.

Схожі статті

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.