Благовіщення 2 021: Історія свята, традиції, прийме і заборони

Саме в свято Благовіщення православні християни відзначають як божественну ініціативу Бога, за допомогою якої Він прийняв плоть від Діви для нашого рятування.

Свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, православні відзначають щорічно 7 квітня. Свято знаменує оголошення Архангела Гавриїла Діві Марії про те, що наш Господь і Спаситель Ісус Христос, Син Божий, втілиться та увійде в цей світ через її утробу.

Біблійна історія

Біблійна історія свята Благовіщення знаходиться в першому розділі Євангелія від Луки (1: 26-39). Архангел Гавриїл з’явився Діві Марії, що жила в Назареті, і сказав їй: “Радуйся, милостивий, Господь з тобою”. Марія була здивована і гадала, що це за вітання.

Ангел сказав їй не боятися, тому що вона знайшла прихильність Бога. Він сказав: “Ти зачнеш в утробі твоїй і народиш сина, і назвеш його ім’ям Ісус. Він буде великим і буде називатися Сином Всевишнього; і Господь Бог дасть йому престол Давида, батька його, і він царюватиме над домом Якова повіки, і його царству не буде кінця.

Марія відповіла ангелу, запитавши, як це могло статися, якщо у неї немає чоловіка. Ангел сказав їй, що Святий Дух і сила Божа зійдуть на неї, і що дитина, яка народиться від неї, буде називатися святим, Сином Божим.
Потім ангел розповів Діві Марії, що її двоюрідна сестра Єлизавета зачала сина в похилому віці (Іоанна Хрестителя), і підтвердив, що з Богом немає нічого неможливого.

З вірою і послухом волі Бога Марія відповіла ангелу: “Ось, я служниця Господа нехай буде по твоєму слову”. Після її відповіді ангел пішов.

 "В "
Благовіщення

Саме у свято Благовіщення православні християни відзначають як божественну ініціативу Бога, за допомогою якої Він прийняв плоть від Діви для нашого рятування, так і людська відповідь, в результаті якого Марія вільно прийняла запропоноване їй покликання. Марія могла відмовитися, тому що вона була не пасивним знаряддям, а активним учасником з вільною і позитивною роллю в Божому плані для нашого рятування.

Таким чином, коли в цей та інші свята Православна Церква вшановує Богородицю, Богородицю, не тільки тому, що Бог обрав її, а й тому, що вона сама вирішила слідувати Його волі.

Що не робиться в день Благовіщення

Потрібно в цей день відкласти всі роботи та не метушитися даремно. Потрібно зосередитися на змісті цього дня.
Не потрібно важко працювати 7 квітня.
Чи не шийте, що не стрижіть волосся і жінкам бажано не робити зачісок в цей день і не заплітати кіс.
Наші предки вважали, що в цей день не можна нікому нічого позичати, навіть сіль. Бо це може принести невдачу.
На Благовіщення забороняється служити заупокійні служби. Чи не вінчаються в цей день.

Прикмети

Наші пращури по погоді на Благовіщення могли визначити який буде далі погода та урожай в цьому році.
Якщо в цей день варто відмінна і тепла погода, то буде хороший урожай і тепле літо.
Коли йде дощ на Благовіщення, то в цьому році очікується багато грибів і хлібів.
Якщо буде заморозки в цей день, то очікується хороший урожай ярих, огірків, а якщо гроза, то будуть літні дні теплими та урожай на горіхи.
Коли на Благовіщення ще не буде ластівок, то очікується холодна весна і пізнє літо.

Схожі статті

Замість того, щоб пити каву, роблю з неї тортик “Капучино” за 10 хв: гості від повітряного десерту у захваті

Щоб приготувати торт "Капучино", вмикати духовку чи плиту не доведеться. Всього 10 хвилин часу на приготування, і маєте ідеальні солодощі з кавовим ароматом. Тільки встигайте нарізати на порції.

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.