Скільки платитимемо за світло вже з першого липня 2021?

В останні кілька тижнів йде обговорення того, що в Україні - сильно занижений тариф за електрику, через що є величезні борги у постачальників.

Тому планується, що вже з середини літа цього року тариф на поставку світла українцям збільшиться. Природно, ціни можуть істотно вирости, так як діючий тариф у розмірі 1,68 гривні за кіловат-годину буде діяти тільки до кінця червня.

Які прогнози по тарифу на електроенергію дає Міністерство Енергетики?

Поки остаточної версії немає. Є лише приблизні тарифи.

Орієнтовні тарифи, які чекають українців у майбутньому, можна зрозуміти зі слів заступника міністра енергетики України Юрія Бойко. У фейсбуці він поділився, якими мають бути тарифи зараз:

  • Найдешевше платили б жителі Києва і Дніпропетровської області – від 2,60 – 2,96 гривні за кіловат-годину.
  • А найдорожче тариф б обходився українцям, які проживають в Івано-Франківській і Луганській областях – 3,70 – 4 гривні за кіловат-годину.

Такий великий розкид по регіонах обумовлений тим, що тариф на розподіл електроенергії в різних областях різний. Так, в столиці він найбільш дешевий, а ось на сході України, в Донецькій і Луганській областях найвищий.

Однак це не останнє підвищення цін на електроенергію, яке планує Кабінет Міністрів України

Підвищення цін на світло
Підвищення цін на світло

Після підвищення тарифу в липні 2021 року Кабмін “заморозить ” ціни на електроенергію для населення до кінця 2021 року. Однак вже до 2023 року ціну за кіловат-годину планують встановити на рівні 3 гривні 48 копійок, що буде практично в півтора рази більше, ніж нинішній тариф.

За словами уряду, це допоможе вивести Україну з боргів по комуналці, хоча б за електроенергію.

Схожі статті

Пиріжки звичайні вже не роблю: дуже смачні домашні біляші “Від душі”. Не такі жирні, бо смажаться по-іншому

Нічого важкого у приготуванні біляшів немає, а ці виходять надзвичайно соковитими, але водночас дієтичними. Бо олії потрібно використовувати мінімум.

Забутий багатьма рецепт 70-х років. Так готувала ще моя бабуся: збиваю молоко з оцтом і отримую цей шедевр

Знаючи цю маленьку хитрість, ваші булочки завжди будуть виходити пухкими, ніжними та повітряними. Для цього потрібно додати у тісто один секретний інгредієнт – оцет.

Такі равлики збирають гору компліментів: знаменитий рецепт з родзинками. Мої по 10 штук за раз уплітають

Спробуйте рецепт випічки, яка чудово пасуватиме до чашки чаю! Виходять такі ласощі неймовірно смачними та дуже ніжними завдяки кремовій начинці.