Громадський транспорт в Україні: які пільги скасують і що очікувати українцям?

Як привести до спільного знаменника тарифи, пільги та рішення місцевої влади на безплатний проїзд певних категорій людей.

Жителів України цікавить питання про пільги, причому різних. Особливо в містах людей цікавлять пільги на проїзд в громадському транспорті. Звичайна людина звикла рахувати кожну копійку в цей непростий час, особливо люди похилого віку, які не мають доходів крім пенсії.

Питання про те як повинні діяти місцева влада і перевізники, досі не вирішене. Як привести до спільного знаменника тарифи, пільги та рішення місцевої влади на безплатний проїзд певних категорій людей.

В уряді України готують документ, про пільги на проїзд.
У Кабінеті міністрів вже тривалий час обговорюють монетизацію пільг.

Як констатують в Кабінеті міністрів – зараз ринкова економіка і тарифи повинні відповідати сучасним умовам.
Олег Немчінов, який є міністром Кабінету міністрів України, висловив своє бачення ситуації.

Громадський транспорт

Він сказав, що вони з минулого року працюють над монетизацією пільг. Як заявляє міністр, в Україні є велика кількість людей, які користуються пільгами. На думку Олега Немчинова, в цьому випадку страждають не тільки автоперевізники, місцева влада, а й самі люди, які користуються пільгами.

Чиновник заявив, що кожен населений пункт повинен прийняти правильне рішення про тарифи на проїзд в громадському транспорті. При цьому необхідно враховувати всі обставини.

Він навів приклад, то коли місцева міська влада бере на себе відповідальність і встановлює безплатний проїзд в громадському транспорті, то це лягати на плечі платників податків.
І водночас щоб була ринкова ціна, яка задовольняє автопервозчіков, тарифи повинні бути узгоджені з громадою. Для цього й існують місцева влада, щоб такі питання вирішувати.

Як сказав Олег Немчінов, він повністю переконаний, що потрібно монетизувати пільги на проїзд в громадському транспорті. Для цього є ряд причин. Річ у тому, що є люди у яких є пільги, але вони не користуються громадським транспортом, і водночас є такі люди, у яких пільг цих немає, але через обмеження перевізників, рішень місцевих рад – користуватися пільгами на громадський транспорт не можуть.

Звідси чиновник робить висновок, що кращий вихід з ситуації, що склалася, це монетизація пільг. А ці гроші люди зможуть скористатися на свій розсуд.

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.