В якому віці в Україні стають батьками і скільки заводять дітей

Тому необхідно приймати рішення про те коли заводити дитину, зваживши всі за і проти. Діти - це завжди радість!

Зараз в Україні значно змінилася тенденція, коли батьки хочуть завести дітей. Дітей сьогодні заводять в більш пізньому віці і як правило, не більше ніж одного або двох.

Батькам в нашій країні передбачений тривалий декретну відпустку. Ним може скористатися будь-який з батьків, а іноді та член сім’ї. Хоча, звичайно основний тягар по вихованню дитини покладається на маму.

Є норми, які захищають молодих мам при поверненні з декретної відпустки на роботу. Але на практиці все інакше. І найголовніше, як правило сім’ї з дітьми залишаються категоріями високою небезпекою бідності.

Коли батьки в Україні заводять першу дитину

Молода сім’я

Як правило, зараз жінки заводять першу дитину після 25 років.
У 90 роки цей показник становив 22 роки. І найголовніше у два рази збільшилась кількість жінок, які відклали материнство до 30-40 років. Зменшилася кількостей сімей, де кількість дітей понад 2.

Це схоже в якому віці стають мамами в Європі. Хоча кажуть, що пізніше материнство – це обдуманий крок, але в Україні напевно фінансова складова також грає важливу роль.

Але є і мінуси, коли дітей заводять в пізньому віці. Бо якщо сім’я потім виявляється в скрутному матеріальному становищі або потрібно доглянути за дитиною, то у батьків у віці, ні можливості розраховувати на бабусь чи дідусів.

Тому необхідно приймати рішення про те коли заводити дитину, зваживши всі за і проти.

Діти – це завжди радість!

Схожі статті

Шоколадно-морквяний торт без борошна, цукру, масла: мій кумир, коли сиджу на дієті, а солоденького хочеться

У світі кулінарії завжди є місце для інновацій та творчості, особливо коли йдеться про створення страв, які поєднують у собі смак та користь для здоров'я.

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.