Кому підвищать пенсії в другому півріччі 2021 року: всі подробиці

Якщо у когось є діти або онуки, то тим пенсіонерам простіше, вони можуть їх підтримати, хоч іноді в скрутний час.

Багатьох людей в Україні цікавлять соціальні питання. У цей важкий час, особливо непросто пенсіонерам. Вони з нетерпінням чекають збільшення пенсій. І хочуть знати коли та на скільки підвищиться їхня пенсія.

Якщо у когоь є діти або онуки, то тим пенсіонерам простіше, вони можуть їх підтримати, хоч іноді в скрутний час. А у тих у кого немає, то їм потрібно сподіватися тільки на державу.

Марина Лазебная, яка є міністром соціальної політики в Україні, констатує, що в цьому році понад 10 000 000 жителів нашої країни отримають підвищені пенсії.
Підвищення очікуються в липні, вересні, жовтні та грудні.

Пенсіонери

Як повідомив міністр, вже другий рік в Україні відбувається індексація пенсій на 11%. Так у квітні 2021 року середня пенсія становила 3725 гривень – це на 17% (55 грн) Більше ніж у 2020 році за той же період.
Як стверджує Марина Лазебная в другому півріччі 2021 року планується Міністерство соціальної політики поетапне збільшення пенсій.

З 01.07.2021 року індексація в сторону підвищення буде – 11%. Це торкнеться тих пенсіонерів, кому пенсія була призначена у 2018 – 20219 роках. Також це відноситься до пенсіонерів кому вже понад 65 років і тим хто отримує мінімальну пенсію.

З 01.09.2021 року буде перерахунок пенсій для тих категорій пенсіонерів, які постраждали на виробництві. В середньому підвищать пенсії на 430 гривень.

З 01.10.2021 року доплатять пенсіонерам, кому вже 75-80 років. Мінімальна пенсія для цієї категорії пенсіонерів складе 2500 гривень. Також у 2022 році мінімальні виплати, також індексуються.

З 01.12.2021 року буде збільшення мінімальної пенсії до 2600 гривень.

З 01.01.2022 року підвищаться пенсії на 40% для 30 тисяч інвалідів ЧАЕС. Очікується з цього питання прийняття закону в другому читанні.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.