Україна планує перейти на Е-лікарняні: всі подробиці

Спершу буде діяти дві системи видачі лікарняних документів: паперова та електронна, то медпрацівники та жителі України адаптуються до електронної форми.

Не секрет, що отримання лікарняного листа по непрацездатності, іноді проблематично, не тільки для хворого, але і для медперсоналу.

Після отримання лікарняного листа та одужання пацієнта, йому необхідно закрити лікарняний лист. А це теж час і незручності.

У нашій країні планується поетапний перехід на видачу лікарняних свідоцтв про непрацездатність в електроному вигляді. Починаючи з червня по серпень 2021 року в Україні формуються не тільки паперові ув’язнення – лікарняні листки, а й в електронному вигляді. Тобто діють два варіанти.

Е-лікарняні

Коли цей метод буде випробуваний, то починаючи з 1 вересня 2021 року планується ввести електронну систему видачі лікарняних. Як розповів Віктор Ляшко, який є міністром охорони здоров’я України, наказ уже підписаний.

З огляду на те, що кілька місяців буде діяти дві системи видачі лікарняних документів: паперова та електронна, то медпрацівники та жителі України адаптуються до електронної форми.

Це нововведення має позитивно позначитися на роботу лікарень, а найголовніше полегшить облік і виплати по непрацездатності. Бо в електронному вигляді лікарняні будуть моментально доступні, не тільки людям, яким їх видали, але іншим організаціям.

Як поводитися буде система на перших порах роботи буде відомо за результатами перехідного періоду. Якщо будуть якісь зауваження або збої, то це можна буде підправити до 1 вересня 2021 року.

Схожі статті

Цей чарівний кавовий пиріг просто неймовірний: легко і без випічки готую улюблений десерт для своєї сім’ї

Цей чарівний торт вартий зусиль та часу на його приготування, тому що має напрочуд показний вигляд, через що завжди буває перлиною будь-якого десертного частування.

Всього 4 інгредієнти, а так смачно: ніжний салат із банального буряка тепер готую щодня, бо чоловік випрошує

Салат із буряка, яєць та сиру виходить не лише смачним, але й поживним. Він чудово пасуватиме як на кожен день, так і на святковий стіл. Спробуйте!

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!