Дощова погода впливає на вартість огірків: яких цін очікувати?

Після того як деякі час вартість на огірки подала, з огляду на те, що в Україні йдуть тривалі дощі - ціна почала підійматися.

Літо вступило у свою силу. Однак дощова погода зовсім не літня, бо ще відносно прохолодно.

У зв’язку з тим, що погодні умови в нашій країні не поліпшуються, а сонечко мало показується на горизонті та невідомо коли встановитися сонячна погода, людей цікавить як все це вплине на ціни сільгосппродуктів?

А, як відомо всім, хто займається городами або садом, що огірки люблять теплу погоду, особливо вночі. Як пояснюють експерти основною причиною подорожчання огірків – це співвідношення попиту і пропозиції.

Після того як деякі час вартість на огірки подала, з огляду на те, що в Україні йдуть тривалі дощі – ціна почала підійматися. Зараз ціна за кілограм огірків просять 10-18 гривень. Якщо порівняти з вартістю огірків 7 днів назад, то ціна збільшилася в середньому у 2,2 раза, в порівнянні з таким же періодом 2020 року. Фермери пояснюють, що якщо погода покращиться, то є підстави для того, що ціна огірків в Україні падатиме.

Овочі в супермаркеті

Зараз в нашій країні знижується ціна на курятину та яйця, які є популярними продуктами для жителів нашої країни.
Так 30 днів тому куряча гомілка коштувала 96 гривень за 1 кілограм, а зараз знизилася на 10-20 гривень, в залежності від супермаркету.
По овочах така картина – вони подешевшали, а фрукти подорожчали.

Як повідомлялося раніше Міністерством агрополітики, що цибуля, капуста і картопля у квітні 2021 року подешевшали на 30%. Хоча вартість буряка і моркви зросла практично у 2 рази. Міністерство агрополітики це пояснює погодними умовами в Україні.

Популярне

Схожі статті

Ектор Хіменес-Браво особливо не заморочується: робить на паски глазур із 2 інгредієнтів. Каже – ідеальна

Ектор Хіменес-Браво поганого не порадить. На цей раз шеф-кухар вирішив поділитися з українцями рецептом ідеальної глазурі для пасок. Готується зі згущеного та сухого молока.

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Дуже смачний супчик з сирними кульками

Суп з сирними кульками з задоволенням будуть їсти і дорослі і діти. Він виходить наваристим і має яскравий смак. Готується цей суп досить просто та швидко.

Показую, як приготувати соковиту та м’яку буженину: правильно підібрані прянощі — ключ до смачного м’яса

Ароматна буженина з прянощами стане справжньою прикрасою святкового столу. Приготувати таке м'ясо дуже просто, і сьогодні ми поділимось вдалим рецептом.