Пенсіонери, які не потрапляють під індексацію, в липні 2021 року отримають по 100 гривень

Марина Лазебная, яка є міністром соціальної політики повідала, що вже в липні 2021 року понад мільйон пенсіонерів отримають додатково по сто гривень.

Багатьох звичайних пенсіонерів в нашій країні цікавить, як і коли буде підвищуватися пенсія. Це важливо, тому що на пенсію проблематично прожити. А ціни та комуналка постійно зростають. І це значно впливає на бюджет пенсіонерів.

Звичайно, якщо у деяких пенсіонерів нормальна пенсія або їм допомагають діти, внуки – то можна ще якось миритися з пенсіями. А тим кому не допомагають і доводитися сподіватися тільки на самих себе, що робити?

Марина Лазебная, яка є міністром соціальної політики повідала, що вже в липні 2021 року понад мільйон пенсіонерів отримають додатково по сто гривень. Це ті пенсіонери, яким не проіндексують пенсії.

Пенсіонери

Як повідомила чиновниця, річ у тому, що у 2017 році так було прийнято закон щодо пенсій, що частина пенсіонерів не потрапила під індексацію. Індексація стала вибіркової. І з огляду на те, що комуналка росте, вартість життя зростає, то міністерство не могло не проіндексувати пенсії. Адже пенсія, теж вважається доходом і вона не повинна знецінюватися. До того ж є з цього приводу норма в Конституції України, яку міністерство соціальної політики має виконувати.

У зв’язку з чим з липня 2021 року ще 1 000 000 пенсіонерам буде доплачено по 100 грн. Це буде щомісячна доплата до пенсій, – констатувала Марина Лазебная.

У 2022 році, коли в лютому буде прорахована інфляція за 2021 рік, то пенсії знову проіндексують.

Сьогодні відсоток індексації становив 11%. Також міністр соціальної політики повідомила, що в грудні 2021 року планується підвищити мінімальну зарплату. І тому мінімальний стандарт пенсії буде – 2600 гривень.

Схожі статті

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.

Відміряю всього по 12 ложок і отримую неймовірно смачне та повітряне “диво” до чаю: за 30 хвилин управляюсь

Для приготування смачного десерту не обов'язково розводити велике готування і брати багато інгредієнтів. Сьогодні ми підготували рецепт дуже простого, ніжного і соковитого шоколадного торта з кремом.

Брюс Вілліс собі б такого не дозволив: Потап на підтримку Каменських замість шампуню помив голову молоком

Потап останнім часом не вилазить із зашкварів. Останнім крінжем репера стала звичайна ранкова процедура бриття перед дзеркалом. Та й тут Олексій Потапенко спромігся начудити.