1 липня 2021 року в Україні відбувся запуск ринку землі: всі подробиці

Найголовніше в цій програмі, щоб сільськогосподарська земля була залучена і приносила прибуток.

Земельна реформа в нашій країні дається важко.
Відразу обмовимося, що з 1 липня 2021 року розпочався запуск ринку землі в Україні.

Володимир Лапа, який є радником зі стратегічного розвитку президента Асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ), також констатував, що земельна реформа в нашій країні давалася важко. Дуже багато було спекуляцій з цього приводу в суспільстві. Лібералізму з даного питання серед населення України – не було.

Раніше робилися опитування щодо ринку землі серед населення. Велика частина приватних землевласників виступили проти. Хоча всі знали та розуміли, що ринок землі існував. Було відомі ціни та умови покупки. Тобто все працювало по “сірому”.

Як буде працювати ринок землі в Україні?

Як констатував Володимир Лапа, що найбільшим плюсом введення ринку землі, є, те, що легалізується земельні транзакції та створюється публічна інформація як йде оборот землі. Так юридичним особам заборонено купівлю землі до 2024 року, фізичним особам введено обмеження – 100 га.

Також є обмеження – це потрібно підтвердити легальність походження фінансів на придбання землі. Пріоритетом користуються ті, хто зараз займаються обробкою землі. Однак за ціною не менше альтернативних пропозицій.

Особливу увагу приділено в цій програмі припинення земельного рейдерства. Мінагрополітики та Мін’юст повинні в цьому питанні працювати більш дієво та ефективніше. У перспективі потрібно зрівняти доступ до кредитів дрібних фермерів і великими підприємствами.

Найголовніше в цій програмі, щоб сільськогосподарська земля була залучена і приносила прибуток.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.