Серце єдиною в Україні дівчинки з синдромом передчасного старіння – зупинилося

Точний діагноз Ірині поставили, коли їй було п'ять років, довго лікарі не могли пояснити, що відбувається з організму дитини.

Ця незвичайна і рідкісна хвороба. Людина, яка нею хворий за рік старіє на 8-10 років. Лікарі класифікують це захворювання як синдром передчасного старіння.

10-річна Ірина Химич мала дуже рідкісну хворобу, в результаті якої її організм дуже швидко старів.
Вінничанка Ірина Химич, єдина в Україні дитина з синдромом передчасного старіння організму, померла в ніч на 1 липня. Про смерть дочки повідомила її мама Діна Химич в соціальних мережах:

“Ірочка померла. Вчора зупинилося її серце. Вибач, сонечко, не змогла в цей раз тебе врятувати “, – написала в Facebook Діна Химич.

Ірина Химич

Точний діагноз Ірині поставили, коли їй було п’ять років, довго лікарі не могли пояснити, що відбувається з організму дитини. Але виявилося, що Ірина Химич, єдина в Україні хворіє прогерію (синдром Хатчінсона-Гілфорда).
Це рідкісне генетичне і невиліковне поки захворювання у дітей, під час якого відбувається передчасне старіння організму, за рік такі пацієнти біологічно старіють на 8-10 років.

Ірина Химич через хворобу не могла вести активний спосіб життя, тому єдине, чим вона могла займатися без болю – малювання. Дівчинка малювала картини та представила їх на власних виставках.
На початку червня львівське інклюзивна ательє Lady Di початок шити хустки з принтами на основі малюнків Ірини Химич. Це були хустки з зображенням фламінго, саме з цим птахом асоціювала себе 10-річна дівчинка.
Висловлюємо щирі співчуття родині.

Інформація була взята з: zaxid.net

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.