Ілля в воду написав або Ільїн день 2021 – що можна і чого не можна робити в день Іллі Пророка

2 серпня - Ільїн день. Для віруючих в цю дату існує дуже багато традицій і повір'їв. Про основні ми розповімо в нашій статті.

Як з’явився свято

Ільїн день – церковне свято на честь пророка Іллі. Вперше цей пророк згадується ще в Старому Завіті: він жив приблизно за 900 років до Різдва Христового в Древнеізраільское царстві.

Що значить “Ілля в воду написав “

Ільїн день
Ільїн день

У цей день краще не купатися у водоймах. Вважається, що в них збирається вся нечисть – русалки, озерні і болотні духи і т.п.

За старих часів вважалося, що в цей день в воду краще не потикатися, оскільки у озер і річок збираються русалки і водяні, які можуть потягти на дно.

Незважаючи на те, що часи змінюються, і в нинішньому світі вже не ті повір’я і прикмети, старші люди все ж не йдуть купатися в річку або озеро в цей день.

Як привітати з днем Іллі

В Ільїн день віруючі вітають один одного, перш за все, зі святом святого пророка. Також прийнято говорити один одному просто: “З днем пророка Іллі! “.

В цей день іменини

В першу чергу, в цей день потрібно привітати всіх з ім’ям Ілля. Також іменини святкую 2 серпня 2021 Георгій, Кузьма, Опанас, Леонтій, Олексій, Юхим, Петро, Тихон, Іван.

Більше про традиції і релігійних святах кожен день читайте на нашому сайті в інших розділах.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.