Комунальні тарифи в Україні – прогноз аналітиків

Під час літнього, жаркого періоду збільшується використання газу, бо зростає витрата енергії на кондиціювання.

Жителі України не сильно вітають збільшення вартості комунальних послуг в нашій країні. Чому збільшуються розцінки та що буде найближчим часом з цінами на газ, опалення та іншими комунальними послугами? На це питання можуть дати відповідь і спрогнозувати тільки аналітики.

Юрій Ковальчук, який є Членом Спостережної ради Інституту енергетичних стратегій констатує. “Нафтогазу” довелося переглянути ціни на газ і збільшити її, що заробити.

Яка очікується ціна на газ?

Зараз більше ставати газової генерації, зменшується вугільна. Під час літнього, жаркого періоду збільшується використання газу, бо зростає витрата енергії на кондиціювання. Це одні з причин, чому ростуть ціни на газ. Юрій Ковальчук повідомляє, що газу, який видобувається в Україні на 100% вистачає, для задоволення населення. “Нафтогаз” реалізує його за ціною 9600 гривень за 1000 кубічних метрів.

Юрій Ковальчук порівнює ціну газу в Європі, де вона становить 470 доларів США (18 000 грн.). Тому, на його думку, ціна в нашій країні нормальна. Хоча необхідно робити поправку на те, яка заробітна плата в Україні та в Європі.

Юрій Ковальчук вважає, що ризиків по підняттю цін немає. Однак як він же повідомляє, що є тільки один ризик – це “Нафтогаз”, який, щоб заробити може підняти вартість газу до 12000 – 14000 гривень.

Тому вигідно мати річний тариф на споживання газу, а також договір. Тому необхідно заздалегідь подумати на якому тарифі потрібно перебувати.

Схожі статті

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.

Цей чарівний кавовий пиріг просто неймовірний: легко і без випічки готую улюблений десерт для своєї сім’ї

Цей чарівний торт вартий зусиль та часу на його приготування, тому що має напрочуд показний вигляд, через що завжди буває перлиною будь-якого десертного частування.

Всього 4 інгредієнти, а так смачно: ніжний салат із банального буряка тепер готую щодня, бо чоловік випрошує

Салат із буряка, яєць та сиру виходить не лише смачним, але й поживним. Він чудово пасуватиме як на кожен день, так і на святковий стіл. Спробуйте!