Овочі в Україні: що подешевшало і що подорожчало – подробиці

Знаючи ціни та тенденцію до зниження найближчим часом, українці можуть планувати свої закупівлі та заготовлення на зиму.

Всіх жителів нашої країни цікавить питання цін на овочі та фрукти. Адже зараз сезон заготівель на зиму. Люди хочуть купити овочі дешевше, особливо ті, у яких немає городу або саду. Нещодавно в Україні спостерігалася зміна цін на овочі.

Ці зміни – в районі 2 гривень. Це стосується подорожчання і здешевлення – ті ж 2 гривні. Так огірки стали коштувати 5-8 гривень за 1 кілограм, коли трохи раніше їх можна було купити за 4-6 гривень.

Хоча буквально кілька діб тому в Херсонській області фермери годували худобу огірками, бо їм невигідно було везти їх на базар або в магазин. Ціна огірків тоді була не вище 2 гривні за 1 кілограм. До того ж покупці не хотіли купувати дешеві огірки через їх виду – він їм не подобався.

Як змінилися ціни?

Вартість баклажан, також знизилася до 5-7 гривень за 1 кілограм. Раніше у них була ціна – 7-8 гривень.
Аналітики овочевого ринку вважають, що вартість овочів в Україні падатиме, бо зараз сезон – збір врожаю.

Так купити помідори можна за 5-14 гривень за 1 кілограм. А сорт чері – до 20 грн за кіло. Рожеві помідори можна купити за 12-16 гривень за кіло.
Так що знаючи ціни та тенденцію до зниження найближчим часом, українці можуть планувати свої закупівлі та заготовлення на зиму.

Ціна кавунів і динь, також змінилася. Так зараз купити кавун можна за 2,5-4 гривні за 1 кілограм, а дині за 4-6 гривень за кіло.

Також, раніше Міністерство фінансів України констатували підвищення цін на молочні продукти.

Схожі статті

Онуки називають їх сандвічами, але я готую “накладанці”: ці бутерброди з фаршем улітають під чисту до крихти

Якщо немає часу не приготування пиріжків, можна обійтися простим рішенням – зробити накладанці. Це такі гарячі бутерброди з м'ясним фаршем. Їх ще можна назвати сандвічами.

Замість того, щоб пити каву, роблю з неї тортик “Капучино” за 10 хв: гості від повітряного десерту у захваті

Щоб приготувати торт "Капучино", вмикати духовку чи плиту не доведеться. Всього 10 хвилин часу на приготування, і маєте ідеальні солодощі з кавовим ароматом. Тільки встигайте нарізати на порції.

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.