Ціни на молочні продукти в Україні поповзли вгору: в чому причина?

Хоча зараз в Україні зернові та олійні трохи дешевшають, але білкові компоненти для тваринництва недешеві.

Як констатують аналітики в Україні вартість молока не змінювалася протягом останніх 6 місяців 2021 року.
Однак недавно ціни на молоко поповзли вгору. Коли літнє молоко закінчується, то ціна на нього зростає. Цей рік ні чим не відрізняється від 2020 року. Практично тенденція підвищення цін на молоко така ж як і торік.

Володимир Андрієць, який є представником Асоціації виробників молока в Україні констатував, що ціна на молоко в нашій країні залишалася стабільною вже 7 місяців поспіль. Наші земляки ставлять собі питання: “Чому дорожчає молоко в Україні?” Для багатьох, особливо пенсіонерів молоко, як і хліб, є продуктами першої необхідності. Це відноситься до дітей і людям похилого віку.

Молочні продукти

Як повідомляють експерти продуктового ринку, у світі дорожчають зернові та олійні культури, а це основний корм для тваринництва. І хоча зараз в Україні зернові та олійні трохи дешевшають, але білкові компоненти для тваринництва недешеві.

І звідси собівартість молока зростає. Важливе значення має і закон України про повернення ставки ПДВ до 20% на незбиране молоко. Фермерам тепер необхідні оборотні кошти. І це теж впливає на збільшення ціни на молоко.

Так ціна молока сорту екстра збільшилася на 24 копійки, якщо йдуть середні та великі партії постачання. Вартість такого молока становить 10,45 грн., За 1 кг. Молоко вищого сорту збільшилася в ціні на 20 коп., І стало – 10,01 грн., За 1 кг. За цією ціною йде закупівля у фермерів.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.