Нові правила продажу ліків в Україні: всі подробиці

Основною метою цього закону, є те, що необхідно обмежити вільний доступ дітей до ліків, які реалізуються в аптеках.

Раніше було багато пропозицій з відпуску ліків в аптеках підліткам. Були різні думки у громадськості та чиновників. І ці думки було протилежні. Вони довгий час обговорювалися депутатами у Верховній Раді України.

Нещодавно президент України затвердив Закон про заборону продажу медикаментів особам, яким менш як 14 років.
Це повідомила пресс-лужба Київської обласної державної адміністрації. Було у Верховній Раді України багато розбіжностей з цього питання і потім рішення прийняли.

Ліки

Основною метою цього закону, є те, що необхідно обмежити вільний доступ дітей до ліків, які реалізуються в аптеках. Долі в тому, що були раніше нещасні випадки через те, що підлітки купували ліки в аптеках і використовували їх не за призначенням.

Після затвердження цього закону президентом, в аптеках будуть звертати увагу на вік підлітка і якщо виникне сумнів, що йому менш як 14 років, то зажадають пред’явити документ, що засвідчує особистість.

Якщо людина відмовляється пред’явити документ, то йому не продаватимуть ліки. На це рішення громадськість відреагувала позитивно, особливо вчителі та батьки.

Є звичайно деякі незручності. Бо якщо літня людина, яка не може піти з якоїсь причини в аптеку пошле свого онука чи родича, якому не виповнилося 14 років, то йому не продадуть ліки. А що тоді людині робити? Однак ці незручності переважують позитивний аспект закону.
А ви як думаєте?

Схожі статті

Рецепт передала наша бабуся. Діти з’їдають по 2 штуки кожен за лічені хвилини: пишні булочки “Сметанники”

Булочки "Сметанники" знайомі багатьом із нас із дитинства. Їх нам готували бабусі, також продавали в шкільному буфеті. Сьогодні ми підготували саме цей рецепт, який подарує вам приємну ностальгію.

І чому я не готувала так раніше? Жменька фаршу і пара картоплин: ситна й смачна вечеря за 30 хвилин максимум

Картопля по-турецьки з фаршем на пательні - проста та смачна страва. Прекрасний варіант, щоб нагодувати домашніх ситним обідом, оскільки таке поєднання продуктів додає ситості та пікантності.

Дякую свекрусі за цей рецепт: потрібно всього 4 інгредієнти та заправка, щоб приготувати салат “Моя Леді”

Приготувати смачний салат з цікавою назвою "Моя Леді" можна з чотирьох інгредієнтів, а весь секрет криється в ароматній заправці. Спробуйте цей рецепт сьогодні та пригостіть родину смачною вечерею.