Нові ціни на овочевий набір: скільки коштує зварити український борщ?

У нашій країні ціна на овочі "борщового набору" збільшилася на 10,2%. Це у порівнянні з 2020 роком. До того ж тут не враховується м'ясні продукти, а тільки овочі.

Жителів України хвилює питання, що, як і за якою ціною приготуй обід, вечеря або сніданок для своєї сім’ї.
Популярна страва – український борщ готує практично кожна сім’я в нашій країні.

Щомісяця в Україні спостерігається підвищення вартості продуктів харчування. Це можна бачити з інформації, яку надає Держстат України. Так нещодавно вона проаналізувала ціну овочів з яких можна зварити улюблене блюдо – український борщ. У нашій країні ціна на овочі “борщового набору” збільшилася на 10,2%. Це у порівнянні з 2020 роком.
До того ж тут не враховується м’ясні продукти, а тільки овочі.

Український борщ

Вартість підвищилася на овочеві культури. Буряк можна купити за 15,12 грн за 1 кг. У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року збільшення вартості склало 50%. За морква потрібно віддати 17,73 грн за 1 кг – збільшення ціни на 22,4%. За цибулю просять – 11,49 грн за 1 кг. Це майже на 70% вище ніж у 2020 році.

Правда є і зниження ціни. Так картопля в 2020 році коштував в середньому 12,60 грн, а зараз 11,79 грн (на 6,9% нижче) – це за даними статистики.

Якщо взяти за порівняння 2020 рік з 2 021 роком, то, щоб приготувати борщ кожна українська родина повинна викласти грошей зі свого бюджету додатково на 10,2%. Якщо врахувати ще ціну на м’ясо (в борщ, щоб він був смачний потрібно ж обов’язково м’ясо), то вартість ще зросте.

Тому в кращому становищі опинилися ті, хто мають город або сад. Адже на них можна вирощувати овочі і не купувати в магазині.

Схожі статті

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.