Що подорожчає в Україні з продуктів восени 2021 року: прогноз експертів

Згідно з даними Мінфіну України спостерігається в нашій країні прискорення інфляційних процесів від 9,5% до 10,2%.

Жителів нашої країни цікавлять яка буде вартість комунальних послуг в Україні, а також які з продуктів будуть дорожчати або дешевшати восени 2021 року.
Особливо переживають пенсіонери. Адже багатьом пенсіонерам катастрофічно не вистачає грошей для того, щоб оплатити комуналку і купити харчові продукти на місяць.

Згідно з даними Мінфіну України спостерігається в нашій країні прискорення інфляційних процесів від 9,5% до 10,2%.
Останнє таке збільшення відсотка інфляції було у 2018 році.
Як констатують експерти жителям нашої країни потрібно готуватися до того, що ціни будуть рости.
Що буде рости в ціні?

М’ясо

М’ясо

Як прогнозують аналітики продуктового ринку України, вартість м’яса збільшиться на 5-10%. Підтвердження тому – подорожчання на 3% м’яса великої рогатої худоби, а також курки.
Основні причини, які привели до збільшення ціни на м’ясо – це підняття ціни на комунальні послуги у тваринництві: на електричну енергію та водопостачання. Також збільшилася вартість кормів.

Як прогнозує Олег Пендзин, який є економістом, ціна хліба буде рости на 1,5% на місяць. І це при тому, що в Україні очікується відмінний урожай зерна. – понад 70 мільйонів тонн. Але починаючи з вересня 2021 року розпочнеться подорожчання цієї продукції, пов’язаної зі збільшенням вартості електроенергії для підприємств.

Яйця

Аналітики прогнозують підвищення вартості на яйця. Хоча і так ціна на цей продукт у 2021 році не радувала жителів України. Хоча за останні місяці спостерігалося здешевлення вартості десятка яєць на 6-8 гривень. Але експерти кажуть, що восени 2021 ціна за 10 яєць може повернутися і бути 38 гривень.

Популярне

Схожі статті

Подруга пригостила і я рецептик швидко собі записала: стакан кефіру + 4 картоплини. Смакота на всю родину

Якщо немає ідей, що нового приготувати на сніданок із залишків продуктів, спробуйте цей рецепт картопляних коржиків. Він стає в нагоді, коли немає часу на довге стояння біля плити.

“Хлопчик кучерявий” на святковому столі не переводиться: приготувати торт не складно, а смак і вид ідеальні

Торт "Хлопчик кучерявий" – це звичайний сметанник, але з оригінальним оформленням. Частина бісквіта просочується кремом і викладається гіркою. Виходить дуже незвично на вигляд.

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.