В Україні зростуть стипендії в 1,5 – 2 рази в ВУЗах і коледжах: про яку суму йдеться

Таким чином в установах профтехосвіти стипендії зростуть у два з половиною рази, а студенти ВНЗ отримають збільшення стипендії в півтора раза.

Студентам в Україні непросто зводити кони з кінцями кожен місяць на чинну стипендію. На неї важко прожити не кажучи, що студенту потрібно одягнутися і на інші потреби. Кожен студент розв’язує це питання по-різному. Одні підробляють, іншим допомагають батьки та родичі. Треті просто економлять на їжі.

Тому вже давно назріло в державі питання яким чином і на скільки необхідно збільшити стипендію студентам, щоб вони могли не відволікатися на заробітчанство, а вчитися.

Нещодавно Денис Шмигаль, який є прем’єр-міністром України повідав радісну для студентів новина. Річ у тому, що наша держава вирішила підвищити стипендії студентам. Останній раз коли було підвищення стипендій – це був 2017 рік.

Таким чином в установах профтехосвіти стипендії зростуть у два з половиною рази, а студенти ВНЗ отримають збільшення стипендії в півтора раза. Прем’єр-міністр сказав, що це нагальне питання і він не наважувався вже багато років. Тому зараз він радий, що студенти отримають підвищення стипендій, якої так довго чекали.

Студенти

Адже не секрет, що багатьом студентам просто не вижити на ту стипендію, яка була.

Так, в установах профтехосвіти стипендії будуть збільшені у 2,5 раза, а студенти вишів отримують підвищення мінімум в 1,5 раза.

Для інформації: в нашій країні існує два види стипендій: академічна та соціальна. Перша дається коли студент успішно навчається, друга – це для студентів з особливим статусом.
Також з січня 2021 року уряд підвищив соціальну стипендію дітям-сиротам.

Популярне

Схожі статті

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.