В Україні вартість круп почала зростати: всі подробиці

Наприклад на 3.09.2021 року відпускна ціна виробника на кукурудзяну крупу усереднено по Україні склала 12,91 гривні за кг.

Зараз багато жителів нашої країни стали купувати різні недорогі крупи, щоб витримав їх сімейний бюджет. Особливо це стосується пенсіонерів та малозабезпечених. Тому всіх цікавить якими будуть ціни на крупи цієї осені. І найголовніше, планується зниження вартості на крупи, які мають попит у населення?

Міністерство аграрної політики та продовольства України констатує, що відпускна ціна виробників на крупи підвищилася на 13% -31%. Так зокрема на гречку вони виросли на 14%.

Крупи в магазині

Наприклад на 3.09.2021 року відпускна ціна виробника на кукурудзяну крупу усереднено по Україні стала 12,91 гривні за кг. Якщо порівняти цю ціну з аналогічним періодом минулого року, то підвищення склало 24%. На гречку – 35,63 гривні за кг (це збільшення на 14%). Пшенична крупа збільшилася в ціні та стала 14,10 грн., за кг (на 13% більше), горох – 14,33 гривні за кг (на 20%). Крупи ячмінні – 11,20 гривні за кг (на 31%).

Аналітики прогнозують подальше подорожчання пов’язане з інфляцією. Однак все залежить від того який урожай ще зберуть фермери в цьому році і як вони його збережуть і перевезуть з поля в сховища – які у них при цьому будуть витрати.

Додатково аналітики з Асоціації молока прогнозують збільшення вартості на молочні продукти. Як вони констатують, основною причиною підвищення цін – це зменшення пропозицію сирого молока.

Так протягом 60 днів прогнозується підвищення вартості молочної продукції в середньому по Україні на 30 копійок.

Додатково очікується збільшення ціни на картоплю, бо урожай його в Україні в цьому році дуже привабливий. Якість залишає бажати кращого, хота вартість постійно зростає.

Схожі статті

5 хвилин + нехитрі продукти: заморожені ягоди довго не затримуються, бо печу м’якенький кекс на кефірі

М'який та мега смачний кекс із замороженими ягодами, який готується буквально за 5 хвилин. Якщо ви любите домашню випічку, цей рецепт для вас!

Ірина Білик допомогла: Катя Осадча під пісню “Нова” дефілювала, а Юрій Горбунов круто змінив життя

Пісня Ірини Білик "Нова" для Каті Осадчої та Юрія Горбунова має неабияке важливе значення. Її прем'єрне виконання вплинуло на життя обох зірок, які тоді ще й гадки не мали, що стануть подружжям.

Роблю смачну й запашну домашню ковбасу: на вигляд як справжня, а в середині картопля – з’їдають до шматочка

Не треба боятися слова ковбаса. Приготувати цей смачний наїдок зможе будь-яка господиня без особливих проблем. Оскільки робитимемо на основі картоплі, то вийде зовсім недорого.