Нові правила індексації пенсій в Україні: всі подробиці

Конкретно, розмір всіх доплат Кабінет Міністрів України буде індексувати з урахуванням зміни вартості життя і зростання мінімальної зарплати.

Пенсіонерів в нашій країні цікавлять нововведення, які стосуються пенсій, їх підвищення або індексації. І найголовніше вони хочуть знати, коли ця індексація буде?

Марина Лазебная, яка є міністром соціальної політики в Україні повідомила, що новий закон підтримали у Верховній Раді – 317 народних депутатів.

Як змінили правила індексації пенсій

Проєктом закону передбачено щороку повинна бути обов’язкова індексація пенсій в нашій країні – 1 березня.

Пояснювальна записка до цього закону говорить, що під індексацію пенсій підпадають військовослужбовці, державні службовці та інші категорії пенсіонерів на загальних умовах.

Саме розмір всіх доплат Кабінет Міністрів України буде індексувати з урахуванням зміни вартості життя і зростання мінімальної зарплати.

Що очікувати пенсіонерам?

Кого торкнеться індексація пенсій

Під індексацію пенсій підпадають:

військові пенсіонери;
вчені;
державні службовці;
пенсіонери з органів місцевого самоврядування.

Даний законопроєкт виправив помилку пенсійної реформи 2017 року. Тоді військові пенсіонери, вчені, державні службовці, пенсіонери з органів самоврядування були виключені з механізму індексації.

Інші пропозиції законопроєкту

Новим законопроєктом передбачається призначення достроково пенсії за віком за 1,5 року до того як людина досягла пенсійного віку. Це в тому випадку, якщо трудовий договір було розірвано з різних причин з роботодавцем.
Також передбачено дострокове призначення пенсії матерям або батькам дітей, які хворі важкими або рідкісними хворобами.

Схожі статті

Ці млинці смачні з чим завгодно, але я запікаю з сиром: беру молоко, яйця та крохмаль. Мій улюблений рецепт

Пропонуємо рецепт запечених млинців на молоці з сирною начинкою. Вони виходять дуже смачними та стануть гарним доповненням до чашки улюбленого чаю.

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.