Додаткові виплати в Україні до пенсій 2021: кому і скільки доплатять?

У 2021 році пенсіонери, яким виповнилося 75-85 років отримають по 400 грн. А вже у 2022 році на доплату можуть претендувати пенсіонери, які досягли 70-75 років.

Пенсіонерів України хвилює питання по додаткових виплатах до пенсій у 2021 році. Як, коли та кому вони будуть доплачуватиметься? Це важливе питання, тому що звичайний пенсіонер в нашій країні левову частку своєї пенсії витрачає на комунальні послуги та харчування. Це не кажучи про те, що потрібні ще гроші на ліки.

Як сказав Денис Шмигаль, який є прем’єр-міністром України, пенсіонерам в нашій країні призначені додаткові виплати. У 2021 році пенсіонери, яким виповнилося 75-85 років отримають по 400 грн. А вже у 2022 році на доплату можуть претендувати пенсіонери, які досягли 70-75 років.

Кому і скільки доплатять до пенсії?

Денис Шмигаль констатував, що у 2020 році додаткові доплати до пенсії отримали пенсіонери, яким виповнилося 80 років.

Прем’єр-міністр уточнив що у 2022 році буде продовжуватися політика нашої держави за справедливими соціальних виплат. Таким чином з 01.10.2022 року пенсіонери, яким виповнилося 70-75 років щомісяця отримуватимуть виплати у розмірі 300 грн.

Денис Шмигаль сказав, що це стосується тих категорій пенсіонерів, у яких пенсія менше ніж середня заробітна плата у 2020 році.

Як раніше повідомлялося в ЗМІ, в середньому по країні пенсіонери отримують близько 3000 грн. Однак цього катастрофічно їм не вистачає для проживання. Адже потрібно платити за комунальні послуги, лікування і купувати харчові продукти. Тому в нашій країні у 2022 році планується підвищення пенсій в 5 етапів.

Додатково Денис Шмигаль проінформував, що збільшиться розмір стипендій. Так мінімальні виплати в ВУЗах будуть 2000 грн., А підвищені – 2550 грн.

Популярне

Схожі статті

Подруга пригостила і я рецептик швидко собі записала: стакан кефіру + 4 картоплини. Смакота на всю родину

Якщо немає ідей, що нового приготувати на сніданок із залишків продуктів, спробуйте цей рецепт картопляних коржиків. Він стає в нагоді, коли немає часу на довге стояння біля плити.

“Хлопчик кучерявий” на святковому столі не переводиться: приготувати торт не складно, а смак і вид ідеальні

Торт "Хлопчик кучерявий" – це звичайний сметанник, але з оригінальним оформленням. Частина бісквіта просочується кремом і викладається гіркою. Виходить дуже незвично на вигляд.

Як Ірина Горова та 15-річний син Андрій ставляться до Потапа: “Центр інтересів у нас вже не той”

Ірина Горова, відвідавши прем'єру кліпу Анни Трінчер "Бар за баром", разом зі своїм сином Андрієм відповіла на запитання від "Тур зірками на Люкс ФМ". Говорили переважно про Потапа.