Ціни в Україні в 2021 році на соняшникову олію, цукор і буряк підвищилися: який прогноз експертів?

Олександр Охріменко, який є політичним експертом, зазначає, що жителі нашої країни часто задають собі питання з приводу цін і їх підвищення.

Як констатують аналітики продовольчого ринку України, ціни у 2021 році поповзли вгору на цукор, соняшникову олію та буряк. Цей висновок вони зробили порівнюючи їх вартість з 2020 роком.

Олександр Охріменко, який є політичним експертом, зазначає, що жителі нашої країни часто задають собі питання з приводу цін і їх підвищення. Люди порівнюють, що було за попередньої влади та зараз, наскільки ціни на продукти змінилися? Люди сперечаються один з одним і одні кажуть, що ціни зросли, інші навпаки, що знизилися.

Закупівля продуктів в супермаркеті

Однак при аналізі цін необхідно керуватися офіційними статистичними даними. Також це потрібно узгоджувати з тим, скільки товарів простий українець може купити на одну заробітну плату. І це необхідно порівнювати за різні періоди.

Так, наприклад: за липень 2021 року у порівнянні з липнем 2020 року. Тоді результати будуть порівнянні. Коли товарів на одну заробітну плату можна придбати більше, то значить вартість на товари росла повільніше, ніж їх заробітна плата і навпаки. Коли кількість товару, яке можна придбати на заробітну плату менше, то вартість на них зростає швидше вашої заробітної плати.

Олександр Охріменко порівняв купівельну спроможність жителів нашої країни та констатував, що у 2021 році вартість соняшникової олії, цукру та буряка сильно зросла. На інші товари, хоч вони та зросли в ціні, але більш низькими темпами ніж заробітна плата українців.

Для інформації: експерти прогнозують підвищення вартість гречки в Україні. Її ціна буде залежати від декількох факторів, у тому числі від фінансового стану власників гречки.

Схожі статті

Дізналася рецепт найкращої закуски для будь-якого застілля. Йдуть як насіння: м’ясні ковбаски “Джерікі”

На застіллях завжди присутні напої, а відповідно і закуски. Чудову закуску можна приготувати і вдома. Сьогодні ми підготували рецепт м'ясних в'ялених ковбасок, які ідеально підходять для цієї ролі.

Услід за Лілією Ребрик вирішила стати мамою й Злата Огнєвіч: комбінезон більше не приховує округлий животик

Після кількох невдалих спроб побудувати сімейне гніздечко, Злата Огнєвіч, схоже, змирилася з самотністю. Та раптом на концерті у 38-річної співачки помітили чималий животик.

“Надто став сентиментальним”: Віталій Козловський поділився емоціями від першого слова свого маленького сина

Віталій Козловський поділився чудовою новиною: його син сказав перше слово. Співак показав світлину, на якій зображені ніжки малюка в батьківських долонях.