Доплати до пенсій у 2022 році: хто, скільки і коли буде їх отримувати

Денис Шмигаль, який є прем'єр-міністром України, повідав, що вже з 01.10.2022 року пенсіонерам нараховуватиметься доплата до пенсії в сумі до 300 гривень.

Пенсіонерів в нашій країні цікавлять якісь будуть комунальні платежі в опалювальний сезон, а так само як зміниться ціна на харчові продукти по Україні?

Це життєво важливий для них питання, тому що не секрет, що більшість звичайних пенсіонерів витрачають значну частину своєї пенсії на оплату комунальних послуг (якщо немає субсидії) і на покупку харчові продукти.

А якщо врахувати, що практично кожному пенсіонеру потрібно щомісяця купувати ліки, то пенсії явно не вистачає.

Тому пенсіонери з нетерпінням чекають підвищення пенсій і доплат до них.

Купівля продуктів в супермаркеті

15 вересня 2021 року Кабінетом Міністрів України було прийнято рішення щодо доплат до пенсій.

Денис Шмигаль, який є прем’єр-міністром України, повідав, що вже з 01.10.2022 року пенсіонерам в нашій країні буде нараховуватися доплата до пенсії в сумі до 300 гривень.

Також, чиновник сказав, що на ці цілі виділено країною 531 мільярд гривень, це на 31 мільярд більше ніж у 2021 році. Ця сума, також враховує індексування пенсій з 1 березня, це ще плюс 28,2 мільярда гривень.

Починаючи з 01.10.2022 року, пенсіонери, яким виповнилося 70-75 років отримуватимуть доплату до пенсії в сумі до 300 гривень. Цю ж доплату отримають і ті пенсіонери, у яких пенсія менше середньої заробітної плати 2020 року.

Додаткова інформація: з 01.12.2022 року пенсіонери до 70 років, які отримують пенсію в сумі до 2500 гривень і вони не працюють, отримуватимуть доплату до цієї суми. Для цього необхідно, щоб був страховий стаж: для чоловіків – 35 років, для жінок – 30.

Крім того, з жовтня 2021 року пенсіонери, яким виповнилося 75-80 років отримають доплату до 400 гривень.

Схожі статті

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?