Пенсіонери старше 70 років отримуватимуть доплати до пенсії: всі подробиці

Урядом прийнято рішення підвищити з 01.10.2022 року пенсії тим пенсіонерам, які старше 70 років.

Пенсіонерів цікавить коли буде підвищення пенсій. Це для кожного пенсіонера нашої країни важливо. Адже не секрет, що простому пенсіонерові необхідно витратити зі свого бюджету значні кошти, щоб оплатити комунальні послуги (якщо немає субсидії), купити харчові продукти на місяць і як правило закупити ліки.

Майже кожен пенсіонер в залежності від стану свого здоров’я змушений купувати медикаменти щомісяця. Тому питання підвищення пенсії для них актуальний.

Як підвищаться пенсії в Україні?

Денис Шмигаль, який є прем’єр-міністром України, повідав, що бюджет Пенсійного фонду у 2022 році планується на рівні 531 млрд грн, або +31 млрд грн планом цього року.
Тут враховані інфляційні процеси, які мають місце в нашій країні.

Тому урядом прийнято рішення підвищити з 01.10.2022 року пенсії тим пенсіонерам, які старше 70 років. Це підвищення планується в розмірі до 300 гривень. Цю доплату отримають пенсіонери, у яких пенсія менше середньої заробітної плати 2020 року.

Також з 01.03.2023 року ця доплата буде підвищуватися, згідно з коефіцієнтом за рішенням Кабінету Міністрів України

Додатково: з 01.10.2022 року, пенсіонери до 70 років, які отримують пенсію до 2500 гривень і не працюють, отримають доплату до цієї суми. При цьому повинен бути страховий стаж: 35 років для чоловіків і 30 – для жінок.

Жінки, які народилися в 1962 році, будуть отримувати збільшені пенсії на 9%, якщо до цього їм не призначалася будь-яка пенсія.

Прем’єр-міністру, також повідомив, що пенсіонери, яким 75-80 років з жовтня 2021 року отримають доплату до 400 гривень.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.