В Україні може підвищитися вартість хліба: прогноз аналітика

Андрій Новак, який є головою Комітету економістів України, прогнозує таке підвищення. Як аналізує економіст, ціна хліба може піднятися по ряду причин.

Жителів нашої країни завжди цікавлять як будуть змінюватися ціни на харчові продукти. Звичайно тарифи на комунальні послуги – також важливо, але харчові продукти – це першочергове питання, яке хвилює малозабезпечених верств суспільства і пенсіонерів.

Адже не секрет, що їм доводиться витрачати левову частку свого сімейного бюджету на продукти, комунальні послуги та ліки. Деяким пенсіонерам, звичайно допомагають діти, родичі та навіть онуки. Але таких небагато.

Ціна хліба в Україні до кінця 2021 року може піднятися від 5% до 25%.

Хлібобулочні вироби

Андрій Новак, який є головою Комітету економістів України, прогнозує таке підвищення.
Як аналізує економіст, ціна хліба може піднятися по ряду причин.

Це тому, що ростуть ціни на сировину, зокрема на борошно та енергоносії. Вони грають важливу роль у формуванні ціни на хліб. Тому собівартість хлібобулочних виробів збільшитися і це вплине на відпускну ціну хліба споживачам.

Андрій Новак прогнозує подорожчання (як говорилося вище) хлібобулочних виробів на 5-25%.

Для інформації: в нашій країні найближчим часом прогнозується підвищення цін на спиртне. Міністерство економіки розробили проєкт. Він зараз на узгодженні. Мета підвищення вартості алкогольних напоїв – це детінізація ринку.

Додаткова інформація: вартість лохини в Україні підвищилася. І сезон її підходить до завершення. Причиною величезної вартості лохини, є її нестача через поганий врожай. Це погодні умови та холодна весна.

Популярне

Схожі статті

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.

Котлети-гречаники тепер готую тільки за цим рецептом: хліба туди класти не потрібно. Дуже соковиті та смачні

Ароматні гречаники з м'ясом дуже просто приготувати вдома. Такі котлети порадують хрусткою скоринкою та соковитою серединкою — ми перевіряли.