Ціна соняшникової олії в Україні: чи вплине високий урожай на її зниження?

Хоча прогнозується і вже збирається відмінний урожай соняшнику, ціна рослинної олії в нашій країні не зменшується.

Ціна на соняшникову олію в Україні зараз коливається. Але експерти прогнозують її зростання, а потім поступове зниження.

Очікується, що українські фермери у 2021 році зберуть рекордний урожай соняшнику. І це за весь час статистичних даних за кілька років. Однак хоча і прогнозується і вже збирається відмінний урожай соняшнику, ціна рослинної олії в нашій країні не зменшується.

Соняшникова олія в супермаркеті

Аграрії в цьому році думають зібрати 16 800 000 тонн соняшника, коштом збільшення відведених площ під соняшник і підвищення врожайності культури.
Однак попри такі оптимістичні прогнози, вартість соняшникової олії не знижується.

Фактори, які в основному впливають на вартість рослинної олії – це висока ціна у світових державах, які експортують цю продукцію.

Аналітики аграрного і продовольчого ринків, прогнозують, що в Україні очікується поступове зниження вартості соняшникової олії.

Так минулого тижня у зв’язку з високою ціною на паливо, а також очікування активізації попиту, вартість на світових ринках соняшникової олії полізла вгору.
Експерти констатують здивування і збентеження, в останні місяці, простих жителів нашої країни на підняття цін на соняшникову олію і цукор. Хоча вже спостерігається поступове здешевлення цих продуктів.

Для інформації: економічні експерти зафіксували на українських ринках щомісячне збільшення ціни на молоко.
Згідно зі статистичними даними, за останні 30 днів ціна на молоко піднялася на 65 копійок. І зараз ціна 1 літа продукції досягла – 22 гривні.

Схожі статті

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.