Популярний овоч в Україні – дорожчає: що прогнозують експерти?

Андрій Марущак, який є директором з розвитку бізнесу з продажу техніки, констатує, що після Нового Року цибулю в ціні зросте.

У нашій країні, такий популярний овоч як цибуля, скоро підніметься в ціні. Лук і так дорожчає, але тенденція на зниження його ціни – не спостерігається.

Андрій Марущак, який є директором з розвитку бізнесу з продажу техніки, констатує, що після Нового Року цибулю в ціні зросте. До цього вартість цибулі буде коливатися в залежності як фермерам вдасться зберегти цей популярний овоч.

Цибуля

На підвищення вартості лука в Україні вплинула погода. Цей, 2021 рік став для фермерів непростим. У зв’язку з поганою погодою, частина врожаю цибулі пропала.

В кінці літа, фермерами було заявлено, що вони, напевно, не будуть більше займати значні площі під буряк, капусту та моркву. Так вони вирішили, тому що змінилися природні умови: бракує вологи протягом сезону, а також знищують урожай шкідники. Хоча буряк, капуста і морква зараз потрібні на продовольчому ринку.

Андрій Марущак прогнозує, що ті фермери, які зможуть зберегти врожай цибулі, в кінцевому підсумку залишаться у виграші.
І вартість цибулі в січні 2022 року буде набагато вище ніж в аналогічний період цього року.

Для інформації: в Україні сильно впала вартість столового буряка. Тільки за останні 7 днів ціна цього овоча стала менше на 2-3 грн. Однак аналітики продовольчого ринку прогнозують, що незабаром вартість буряка знову буде повзти вгору.

Нещодавно, згідно зі статистичними даними, в нашій країні почала дорожчати курятина. Її вартість зросла на два відсотки. Хоча цей вид м’яса все одно залишається найдешевшим і потрібні в Україні.

Схожі статті

Святковий салат “Сукня нареченої”: в радянських столових він був найдорожчим. Нереальна смакота по-простому

Святковий салат "Сукня нареченої" закохає в себе з першого шматочка. Він простий у приготуванні, недорогий в плані інгредієнтів, але дуже смачний і підійде для будь-якого застілля.

Про олів’є і шубу давно забула, бо знайшла смачну заміну: салат з найпростіших продуктів. Зникне за хвилину!

Простий рецепт салату з куркою та картоплею затьмарить класичний олів'є і стане прикрасою святкового столу. А для приготування знадобляться найпростіші продукти.

Ідеальне тісто без опари: для піци, пиріжків і булочок: розкриваю секрет, що любить тісто, яке не черствіє

Домашня випічка дуже різноманітна, майже на кожній кухні готують булочки, пиріжки, піцу, пироги. Все це можна приготувати з одного універсального тіста без опари. Рецепт у нашій статті.