Столовий буряк в Україні подорожчала на 16%: у чому причина

Буквально протягом кількох діб в нашій країні збільшилася вартість популярного овоча - столового буряка.

Звичайних жителів нашої країни цікавлять які будуть тарифи на комунальні послуги, як буде видавати субсидії та коли буде підвищення пенсій. Також людей цікавлять харчові продукти, як будуть змінитися ціни на них.

Буквально протягом кількох діб в нашій країні збільшилася вартість популярного овоча – столового буряка.

Буряк

Це стало у зв’язку з помітним зростанням темпу збуту. Також вплинуло ще те, що багато фермерських господарств вирішили притримати буряк і закладають її у свої сховища.

Тому столовий буряк і піднялася в ціні буквально за тиждень на 16%. Зараз вартість буряка складає 5-7 грн., За 1 кілограм. Важливе значення на формування ціни надає якість буряка та область в якій вона реалізовується. Якщо порівняти з жовтнем 2020 року і жовтнем 2021 року, то буряк подорожчала в 1,7 раза.

Аналітики продовольчого ринку думають, що підвищення вартості буряка – це тимчасове явище. Як тільки фермери почнуть масово реалізовувати буряк зі своїх сховищ, то її ціна різко знизиться. Тоді на ринку ціни поповзуть вниз. Але також прогнозується, що коли настане холодний період в Україні, то ціна буряка знову полізе вгору.

Для інформації: в нашій країні підвищилися ціни на куряче м’ясо. Хоча курятина досі є самим дешевим м’ясом в Україні, попри підвищення її вартості на 3%.

Додатково експерти прогнозують, що такий популярний овоч як цибуля після Нового року подорожчає.

Схожі статті

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.