В Україні прогнозується подорожчання солодощів: що кажуть експерти?

Глава "Укркондпрома" звертає увагу, що якщо надалі буде подорожчання газу в Україні, то слід очікувати збільшення вартості кондитерських виробів.

Ціна на газ в Україні стрімко зростають. Збільшення вартості “блакитного палива” відбивається на багатьох галузях народного господарства нашої країни, в тому числі і не кондитерської галузі.

Олександр Балдинюк, який є главою “Укркондпрома” звертає увагу, що якщо надалі буде подорожчання газу в Україні, то слід очікувати збільшення вартості кондитерських виробів.

Кондитерські вироби

Річ у тому, що зросте вартість цукру. Для його виробництва необхідний газ і він становить левову частку в собівартості цукру. В середньому виробничим потужностям потрібно для техпроцесу 300-600 тисяч кубічних метрів газу. Якщо при цьому враховувати витрати на опалення, то собівартість солодощів буде ще вище.

Керівнику кожного середнього підприємства, яке виробляє кондитерські вироби необхідно буде додатково відшукати 10-12 млн., Додаткових грошей, щоб покрити збільшення вартості енергоносіїв.

На підставі вищевикладеного Олександр Балдинюк робить висновок, що зв’язку з ростом цін на газ, його відсоток в собівартості кондитерських виробів збільшився до 12%.
Звідси випливає і подорожчання в Україні солодощів на 8-12%.

Для інформації: кондитерські вироби в Україні у 2021 році вже піднялися в ціні на 30%.
До того ж є інформація, що буде подорожчання цукру. Так у 2020 році цукроварами планувалося собівартість цукру, де витрати на його виробництво становили 40%, то у 2021 році цей відсоток становив 80%.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.