Правила виходу на пенсію в Україні у 2022 році: всі подробиці

Щоб вийти на пенсію та отримувати її необхідно, щоб у людини був стаж 28 років. При цьому враховуються тільки час коли були відрахування страхових внесків до Пенсійного фонду України.

Звичайних жителів України цікавлять питання тарифів на комунальні послуги, ціни на продукти харчування і звичайно коли можна буде вийти на пенсію.
Це важливо, тому що всепланіруют своє майбутнє життя.
Людям, який повинні вийти на пенсію цікаво яким чином це буде робитися в 2022 році.

У 2022 році в зв’язку з тим, що підвищуються вимоги до страхового стажу, не всі жителі нашої країни можуть виті на пенсію в 60 років.

Зараз, щоб вийти на пенсію і отримувати її необхідно, щоб у людини був стаж 28 років. При цьому враховуються тільки час коли були відрахування страхових внесків до Пенсійного фонду України. Якщо хто захоче, то може перевірити ці дані через інтернет.

Коли очікувати виходу на пенсію?

З 2022 року піднято мінімальний стаж ще на 12 місяців.
Тому починаючи з 2022 року жителі нашої країни можуть вийти на пенсію:

коли їм виповнилося 60 років і вони мають стаж 29 років;
в – 63 м, (стаж 19-29 років);
в – 65 років, (стаж 15-19 років).

Ті люди, у яких немає 15 років стажу, не отримуватимуть пенсійні виплати, в звичайному розумінні. Їм буде надана тільки соцпенсії, до того ж це буде тільки після того як людина досягла 65 років. Ця сума нижче прожиткового мінімуму в Україні. Вона зараз дорівнює 1854 гривні.

Для інформації: 50% жителів нашої країни до 2028 року може вийти на пенсію в 60 років. П’яти відсоткам людей необхідно буде працювати до 63 років, а сорок відсотків до 63 року.
Вік виходу на пенсію не зміниться і складе 60 років. Однак він уже буде вважатися другорядним, а основну роль грає стаж людини.

Популярне

Схожі статті

Лінивий курник із м’ясом, грибами та сиром: з таким пирогом і гаряче не треба! Оригінальна закуска на свято

Рецепт ароматного та ситного пирога, який нікого не залишить байдужим. Ця закуска стане чудовим варіантом як для святкового, так і для повсякденного столу.

Подруга пригостила і я рецептик швидко собі записала: стакан кефіру + 4 картоплини. Смакота на всю родину

Якщо немає ідей, що нового приготувати на сніданок із залишків продуктів, спробуйте цей рецепт картопляних коржиків. Він стає в нагоді, коли немає часу на довге стояння біля плити.

“Хлопчик кучерявий” на святковому столі не переводиться: приготувати торт не складно, а смак і вид ідеальні

Торт "Хлопчик кучерявий" – це звичайний сметанник, але з оригінальним оформленням. Частина бісквіта просочується кремом і викладається гіркою. Виходить дуже незвично на вигляд.