Доплати до пенсії у травні 2022 року: хто їх отримає і яку допомогу можна отримати переселенцям з 1 травня.

Що змінилося у питанні виплати пенсій та доплат до них у травні 2022 року? Адже після 24.02.2022 року стільки подій сталося в Україні, як це вплинуло на пенсії?

Події, що відбулися в Україні після 24 лютого 2022 року, змусили інакше подивитися людей на цінності та пріоритети у житті. Виявилося, що найголовніша цінність – це саме життя. Частина людей вимушено покинули свої будинки та поїхали у безпечні місця на захід України чи за кордон. При від’їзді люди брали із собою найнеобхідніше, документи та невелику ручну поклажу з речами.

Переселенці

Сьогодні треба вижити, а виживати без грошей дуже тяжко переселенцям. Тому багато переселенців, особливо пенсійного віку, ставлять питання про пенсійні виплати та доплати до пенсії. Відразу слід зазначити, що соцвиплати в нашій країні, попри те становище в якому опинилася Україна, фінансуються в повному обсязі.
Фінансування пенсій

Пенсіонери мають знати, що пенсія у травні 2022 року буде виплачена вчасно та згідно з графіком. Нічого не змінилося. Пенсіонери, які вимушено покинули свої будинки та переїхали до безпечних місць отримають доплату до пенсії у сумі 2 000 гривень. Це допомога на проживання для тимчасово переміщених осіб (ВПО). Ті люди пенсійного віку, які вимушено залишилися на тимчасово окупованих територіях України або в зоні бойових дій, вся сума виплат зараховуватиметься на відкриті рахунки Ощадбанку.
Допомога переселенцям складає:

2 000 грн., для будь-якої переміщеної особи;
3 000 грн., для осіб з інвалідністю та дітей

Починаючи з 01.05.2022 року допомогу на проживання можуть отримати особи, які вважаються вимушеними переселенцями:

переїхали з місць, де йдуть бойові дії чи з громад, які перебувають в окупації чи оточені;
у них є пошкоджене або непридатне для проживання житло, і вони подали заяву до Дія, щоб їм відшкодували втрати.

Схожі статті

Його вже печуть усі мої подруги. Мій ходовий пиріг з буряка: весь секрет у тісті – воно як пух м’яке

М'який, вологий, майже як торт – саме таким виходить шоколадний пиріг за цим рецептом. Ніхто не здогадається, з чого він готується, адже в основі тіста є нестандартний інгредієнт.

Неймовірно соковита рулька в рукаві: взяла свинину, часник і спеції. Домашня ковбаса тепер на другому місці

Свиняча рулька чудово доповнить ваш арсенал рецептів. Запікається ця смакота в рукаві з часником і улюбленими спеціями, а виходить мега соковитою та апетитною.

Святковий салат “Сукня нареченої”: в радянських столових він був найдорожчим. Нереальна смакота по-простому

Святковий салат "Сукня нареченої" закохає в себе з першого шматочка. Він простий у приготуванні, недорогий в плані інгредієнтів, але дуже смачний і підійде для будь-якого застілля.