Пенсії у 2022 році в Україні почнуть виплачувати по-різному: очікуються зміни у виплаті пенсій – подробиці

Значна кількість людей в Україні та й у всьому світі стали інакше дивитися на пріоритети в житті після подій у нашій країні 24 лютого 2022 року

Багато людей в Україні вимушено змінили місце проживання. Значна частина сімей переїхала у безпечні місця на заході України або навіть виїхала за кордон. Це не від хорошого життя їм довелося кидати нажиті місця. Демократичні країни прийняли біженців та надали їм велику підтримку. У Західній Україні також багато приїхало переселенців, у тому числі й людей пенсійного віку.

І зараз пенсіонерам, яким приносили пенсію за місцем проживання або вони отримували пенсію безпосередньо у відділенні Ощадбанку, стало неможливо отримати пенсію. Тому пенсіонери ставлять собі питання, що в цьому випадку необхідно робити та що буде з їхньою неотриманою пенсією? Деякі пенсіонери хвилюються, що їхня пенсія може зникнути або загубитися в бюрократичній плутанині.

Переселенці

І тому, природно, пенсіонерам важко отримувати пенсію, коли вони отримували її не на банківську картку. Деяким пенсіонерам доставляли пенсії за місцем їхнього проживання. Зважаючи на те, що має місце тимчасова окупація росією території України, пенсіонерам, які отримують пенсії вдома – це стало неможливо зробити. Наразі в Україні пенсії виплачуватимуться деяким пенсіонерам по-новому. Це стосується переважно пенсіонерів, які перебувають на тимчасово окупованих російською федерацією території України.

Таким пенсіонерам пенсії зараховуватимуть на їхні рахунки після подання Укрпоштою за погодженням з військово-цивільними адміністраціями до Пенсійного фонду інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату та доставлення пенсій на певних територіях. Тоді пенсію пенсіонер може отримати в Ощадбанку (будь-яке відділення), на території, підконтрольній Україні. Однак пенсіонери повинні мати при собі: паспорт та довідку з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку. Коли пенсіонер з якоїсь причини не зміг чи не захотів зняти гроші в Ощабанку, то вони зберігаються. А після того, як Укрпошта матиме можливість доставлення за місцем проживання пенсіонера пенсій, то вона привезе пенсіонеру всю суму. Коли пенсіонер уже мешкає в іншому місці (переселився), то йому необхідно звернутися до Пенсійного фонду України, що він мешкає на новому місці. І тоді йому пенсія доставлятиметься Укрпоштою або на банк, який він вкаже. Для тих пенсіонерів, які отримують пенсію на банківську картку, нічого не змінилося.

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.