В Україні повернули індексацію кількох категорій пенсій: які види пенсій знову індексуватимуть – подробиці

У цей важкий для України час після подій 24 лютого 2022 року пенсіонерів цікавить питання, що буде з їхніми пенсіями. Чи пенсії у 2022 році індексуватимуться?

Також цікавить пенсіонерів які будуть доплати, і що нового планує держава щодо пенсій найближчим часом. Це не пусті питання, тому що з кожним днем пенсіонерам важко зводити кінці з кінцями. Адже не є секретом, що на одну пенсію простому українському пенсіонеру проблематично прожити. Добре якщо комусь допомагають діти або навіть онуки. Але таким невелика кількість, переважно пенсіонеру доводиться розраховувати на свою пенсію.

Пенсіонери мають знати, що в нашій країні повернули індексацію пенсій військовослужбовцям, держслужбовцям та вченим. Законом також встановлено дату індексації, яка проводиться щороку – це 1 березня. Законом також було відновлено перерахунок виплат тим особам, кому належить спецпенсія. Раніше у 2017 році це було скасовано. Їхніми одержувачами є військовослужбовці, держслужбовці, помічники нардепів, науковці.

Що зміниться щодо пенсій у 2022 році?

Також на законодавчому рівні відновлено право на дострокову пенсію окремим категоріям громадян. В тому числі:
якщо було розірвано трудовий договір з різних причин у будь-якій організації з особою, якій залишилося 6 місяців до виходу на пенсію;
призначається дострокова пенсія мамам (папам) дітей, у яких тяжкі рідкісні хвороби, але інвалідність не встановлена.
Мають право достроково вийти на пенсію жінки у яких 5 або більше дітей і вони їх виховують до 6 років. Також таке ж право мають мами з інвалідністю з дитинства. Є умова – у таких матерів повинен бути страховий стаж не менше 15 років і вони повинні бути у віці 50 років. Особою з інвалідністю з дитинства вважається дитина з інвалідністю віком до 18 років.

Для інформації: Пенсії з 01.03.2022 року проіндексовані навіть в умовах, коли росія вдерлася в Україну.

Схожі статті

Замість того, щоб пити каву, роблю з неї тортик “Капучино” за 10 хв: гості від повітряного десерту у захваті

Щоб приготувати торт "Капучино", вмикати духовку чи плиту не доведеться. Всього 10 хвилин часу на приготування, і маєте ідеальні солодощі з кавовим ароматом. Тільки встигайте нарізати на порції.

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.