Дизельне паливо та бензин в Україні: аналітики розповіли, що чекає на водіїв найближчим часом

Оцінки перспектив щодо подолання нестачі палива в Україні різняться. На думку голови консалтингового підприємства, бензин надійде у вільний продаж до кінця травня.

Інші прогнози не такі оптимістичні, про це повідомляють багато журналістів. У Дмитра Леушкіна, який започаткував компанію Prime Group, думка інша. Він вважає, що майже все літо 2022 року відчуватиметься дефіцит палива в Україні. У кращому випадку ситуація налагодиться до поточного серпня.

Експерти роз’яснюють: для того, щоб відправити бензовози за отриманням палива за межами України, необхідно оформити документи, а ця процедура триває від двох до трьох місяців. Тому й сформувалися такі невтішні прогнози щодо транспортування палива автомобільним транспортом.

Чи буде дефіцит палива?

У випадку, коли почнуть функціонувати порти, або вдасться транспортувати паливо залізницею (що зараз дуже проблематично, оскільки існує постійна загроза обстрілів), тоді ситуація зміниться на краще набагато швидше.

На даний час ціна одного літра бензину трохи більша за 31 гривню, дизпаливо дорожче – майже 36 гривень. Із застосуванням торгової націнки на автозаправних станціях купити бензин можна за 38 грн., дизельне паливо коштуватиме близько 42 грн. за 1 літр.

Необхідно відзначити, через що склалася така непроста ситуація із постачанням пального в Україні. Після вторгнення Росії в Україну відбуваються постійні обстріли по українській інфраструктурі з боку Росії, крім того, морські порти заблоковані.

Схожі статті

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.