В Україні почали масово купувати велосипеди та електросамокати: чи вплинуло на це дефіцит палива? Відповідь експерта

Після подій, що відбулися в Україні 24 лютого 2022 року, життя у всьому світі змінилося, особливо у нашій країні. Багато людей вимушено покинули свої будинки

Після часу вони почали повертатися до себе додому, якщо небезпеки вже немає. У зв’язку з подіями 24.02.2022 року в Україні став спостерігатися дефіцит із паливом: бензином, газом та соляркою. Агресивна російська федерація вивела з ладу Кременчуцький нафтопереробний завод та два десятки українських нафтобаз. До того ж сама росія та Білорусь перестали постачати нафтопродукти до нашої країни. Після чого, починаючи з квітня 2022 року, Україна живе в тотальному дефіциті з палива.

Якщо подивитися на черги біля АЗС, то вони стали завдовжки кілька кілометрів. Вартість палива зросла до величини з ціною як у Німеччині – на деяких заправках України вона вже сягає 60 гривень за один літр. Іноді, для того, щоб купити бензин на АЗС, необхідно простояти в черзі з сьомої ранку до сьомої вечора – були та такі випадки. А черги на деяких заправках сягають 6 км.

Тому не дивно, що кожен день 120 000 людей шукають на різних сайтах в інтернеті та в додатку OLX електронні чи звичайні велосипеди, самокати та іншу дорожню техніку, що працює від електрики або просто від м’язової сили людини.

Пересів на самокат

Так, за останні 14 днів люди в інтернеті шукають в основному електро та звичайні велосипеди. Такі запити зросли вдвічі. Особливо зараз потрібні електро скутери, електричні мотоцикли, самокати та гіроскутери. А звичайні велосипеди почали купувати на 60% більше.

Як прогнозують експерти, така ситуація з попитом на електро та звичайні велосипеди та самокати, а також іншу подібну техніку зберігатиметься доти, доки Україна не розв’же питання з дефіцитом палива.

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.