Переселенці в Україні можуть отримувати фінансову допомогу від держави прямо на вокзалі або поїзді: всі подробиці

Для українських біженців відтепер фінансова допомога надходить не лише згідно з поштовими послугами або в онлайн-режимі. Це знімає багато проблем

Тепер, евакуюючись, українські громадяни матимуть змогу отримати підтримку прямо на вокзалі. Люди, які виїжджають із зон, де проводяться активні бойові дії чи їх території проживання окуповані російськими військовими, мають право отримання фінансової допомоги під час переїзду.
Інформація надійшла від українського державного підприємства “Українська залізниця”. До акції приєднується Укрпошта.

На цей час гроші виплачуються поки що в межах львівського залізничного вокзалу, надалі перелік міст України, де можливо отримати допомогу, буде максимально розширено.
Пасажири, які перебувають у п’яти евакуаційних поїздах у Львові, вже отримали допомогу. Загальна сума складає 340 тисяч гривень.

Як можна оформити отримання допомоги?

Співробітники залізничного вокзалу мають дані щодо всіх евакуйованих пасажирів, інформація передається “Укрпошті”, яка займається організацією виплат для евакуйованих людей.

Які виплати зараз призначаються переселенцям?

Яка сума допомоги?

Це одноразова допомога, яка становить 2000 гривень на особу. Для дітей сума трохи більша – 3000 грн. Якщо у дорослого є інвалідність – йому також надається допомога 3000 грн.
Метою даного проєкту є донесення інформації до тих, хто не може зважитись на евакуацію з Донбасу. Люди повинні знати, що на них чекають у безпечному місці. Програма продовжує раніше розроблену акцію від Офісу президента “Там, де на вас чекають”. З її допомогою є можливість підбору та замовлення поселення як тимчасового варіанту.

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.