Вартість гречки в Україні може серйозно змінитись: що спрогнозував експерт: чи дійде ціна до 100 гривень?

Після вторгнення російських окупантів в Україну в економічній сфері виникають проблеми. Зокрема, катастрофічно підвищуються ціни на пальне та продовольство

Після вторгнення російських окупантів в Україну в економічній сфері виникають проблеми. Зокрема, катастрофічно підвищуються ціни на пальне та продовольство.

Наприклад, прогнози фахівців підтверджують, що вартість гречаної крупи може піднятися дуже.

Про це стало відомо зі слів директора Міжнародної асоціації гречки Сергія Громового. За його незалежними прогнозами, популярна в українських сім’ях крупа стане серйозним дефіцитом, оскільки населення активно скуповує крупу у магазинах після подій в Україні, які сталися 24 лютого 2022 року.

Загальна ситуація з гречкою зараз залишається складною, російський ринок мілини повністю, постачання раніше від них були близько половини всієї гречаної крупи, що надходить в Україну.

Скільки коштуватиме гречка?

Наші українські, власні ресурси обмежені – пояснює Громовий.

Через війну спостерігається істотне підвищення ціни, а окремі регіони, постачання стає проблематичним.

Як може зрости ціна, і чи вона підвищуватиметься? Ситуація поки що залишається незмінною, до нового врожаю (а це не раніше початку вересня), гречка може зникнути з продажу.

Прогнози за ціною невтішні: незабаром гречка коштуватиме близько 100 гривень за кілограм.

Раніше Україна була основним експортером гречки на світовому ринку, конкретніше країна знаходилася на третьому місці з експорту. Але, на жаль, зараз ці позиції втрачені.

Зараз ціни на основні продукти виростають по всьому світу через вторгнення росії в Україну.

ООН зазначає максимальний рівень підвищення цін на продовольство до 12,6%.

Схожі статті

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.

Нічого смачнішого не їла. Пісний торт “Наполеон” на воді готую на замовлення вже 3 рік: хрусткий і ніжний

Навіть під час посту можна поласувати солоденьким досхочу. Причому випічку робитимемо без молочних продуктів. Таким чином удасться приготувати навіть торт "Наполеон".