Як зміниться вартість свинини в Україні найближчим часом: прогноз експерта: всі подробиці

Попри події, що трапилися в Україні 24 лютого 2022 року, м'ясо в українських магазинах не зникло. У регіонах, де є можливість вирощувати свиней, свинарі не припинили займатися своєю справою.

За три місяці середня ціна на свинину підвищилася незначно.
На думку тваринників, призупинення м’ясного імпорту за останні кілька місяців, а також проблеми логістичного характеру призводять до динаміки збільшення попиту від переробників.

Підвищення цін на окремі види свинячої продукції спостерігається від 7% (на свинячу лопатку, ошийок) до 15% (груднина тепер коштує 118 грн., раніше 103 грн.). Свинячий фарш подорожчав трохи більше – на 22% (від 79 грн. до 97 грн. за 1 кг).
Аналітик асоціації “Український клуб агробізнесу” Максим Гопка вважає, що надалі ціна на м’ясо, у тому числі на свинину, поступово збільшуватиметься.

Як зміниться ціна на свинину?

Експерт пояснює, що причинами є стрибок ціни на енергоресурси, тяжка логістика. У собівартості м’яса близько 60% займають корми, що не вплине на ціну для споживачів м’ясної продукції, оскільки на даний час експорт тваринницьких кормів припинено через заблоковані українські порти. Також Максим Гопка пояснює, що ця ситуація суттєво вплине на тваринницький бізнес у країнах Сходу, оскільки раніше Україна постачала до цих регіонів протеїнові корми для худоби.

У зв’язку з окупацією російськими військами деяких регіонів України сталася зупинка експорту свинини через морські колії. Європейська комісія та країни-члени ЄС оновили правила транспортування м’ясної продукції територією Європейського Союзу. Це дозволяє відкрити інші транзитні шляхи, щоб експортувати продукцію по території Румунії.

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.