В Україні у червні 2022 року працюючі пенсіонери отримуватимуть зовсім інші суми: всі подробиці

Громадяни, які продовжують працювати після досягнення пенсійного віку, із червня почнуть отримувати збільшену пенсію. Відповідно до деяких змін у законодавстві, пенсії було перераховано вже у квітні.

Проте через деякі формальності виплати розпочнуться у червні.
Пенсійний фонд України повідомляє, що доплата належить громадянам, які відпрацювали повні два роки після виходу на пенсію. Також збільшення належить тим пенсіонерам, яким усі 24 місяці роботи не було підвищення виплат, при цьому враховується страховий стаж, напрацьований за цей період.

Двомісячна затримка перерахунку відбулася через несвоєчасне подання роботодавцями звітів із соціального страхування, термін яких закінчується 10 травня. Саме тому ПФУ не мав інформації про кількість відпрацьованого часу людьми пенсійного віку.

Пенсія в Україні
Як зміниться пенсія в Україні для працюючих пенсіонерів

Пенсіонери, які продовжують працювати, отримуватимуть нову, збільшену суму, починаючи з червня 2022 року. Невиплачена компенсація за попередні два місяці, з яких розпочався перерахунок згідно з новим законом, за квітень та травень, також надійде разом із червневою виплатою.
За статистичними даними, в Україні зареєстровано близько 11 мільйонів пенсіонерів. З цієї кількості два мільйони сімсот тисяч людей ще активно працюють.

Пенсіонери, що працюють у цей період, отримують пенсію у розмірі 4530 грн. (Це середній показник). Українські пенсіонери, які припинили трудову діяльність, одержують у середньому на 160 гривень на місяць менше.
За законодавством України, кожні 2 роки відбувається перерахунок пенсійних виплат для працюючих громадян. При цьому враховуються стаж роботи після досягнення пенсійного віку та розмір заробітної плати.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.