Чи спишуть в Україні борги за комунальні послуги у цей непростий для наших людей час? Усі подробиці

На цей час в Україні накопичилася величезна заборгованість по рахунках за послуги комунальних підприємств. Сума складає 100 мільярдів гривень.

У складній ситуації, що склалася в Україні після вторгнення росії на її територію, багато громадян не заплатили за комуналку. Наразі не нараховуватиметься пеня за прострочену оплату, але борги, які поступово накопичуються, списуванню не підлягають. Інакше велика можливість закриття постачальників комунальних послуг, оскільки без відповідного фінансування підприємство зможе працювати.

 

Що буде із боргами за комуналку?

Олег Попенко, експерт у галузі житлово-комунальних послуг, вважає, що ситуація стає критичною. Він рекомендує громадянам починати поступово виплачувати заборгованість, оскільки абонентів – боржників у майбутньому можуть очікувати неприємні наслідки. У боржників можуть накласти арешт на банківські рахунки, їх мають право залучити до суду, у результаті можливо відчуження майна.

Як варіант, за неможливості оплати боргу, можна укласти договір про реструктуризацію з постачальниками електрики, води, газу, тепла. З цим документом власник житла має право на оформлення субсидії.
Крім того, якщо людина не проживає на житловій площі, що належить їй, 30 днів і більше, вона має право не платити комуналку. Тільки необхідно надати документ, що підтверджує це:

довідка про проходження служби у ЗСУ;
довідка про лікування;
документ про статус внутрішньо переміщеної особи.

Якщо в будинку чи квартирі встановлені лічильники на газ та воду, слід передавати показники, тобто повторювати попередні цифри.

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.