Вишиванка Зеленського до Дня Незалежності наробила багато галасу: що означають символи

Вишиту сорочку, як у Президента Зеленського, тепер бажають купити у різних куточках Землі. Вишиванка у стилі мілітарі із символічним візерунком викликала фурор.

Президент України Володимир Зеленський під час святкування Дня Незалежності був у сорочці кольору хакі із цікавим патріотичним принтом. Хто створив вишиванку і що означають символічні малюнки на ній? Автор цього символічного шедевру – художниця Руфіна Базлова. Вона родом із білорусі, зараз живе та творить у Європі. Руфіна – учасниця дисидентського руху. З 2020 року, коли розпочалися мітинги білорусів проти влади, художниця почала вигадувати такі оригінальні малюнки, якими прикрашала вишиванки, або, як сама назвала, “виживанки”. З початку повномасштабної війни вона створила кілька оригінальних орнаментів, підтримуючи українців. Головне посилання малюнків Базлової – єдність та незламність українців. Київське ательє Indposhiv вирішило перенести символи на сорочку, а для Президента зробили орнамент чорними нитками у стилі мілітарі. Ательє виготовляє вишиванки з малюнками Базлової виключно за індивідуальними замовленнями. Її вартість може бути від 8500 до 10500 гривень. Тепер вишиванку замовляють люди з різних країн.

Вишиванка Зеленського до Дня Незалежності наробила багато галасу
Вишиванка Володимира Зеленського до Дня Незалежності наробила багато галасу

Нагадаємо, що нещодавно ми розповідали про стильні образи першої леді України Олени Зеленської за серпень. Дружина Президента вважає за краще з’являтися на публіці у діловому стилі, а для неформальних заходів обирає джинси та кросівки. За словами першої леді, стиліст у сім’ї Зеленських один на двох, а його послуги оплачуються із загального бюджету сім’ї.

Схожі статті

Готую на замовлення вже багато років, сусіди заздрять! Дуже смачні і ефектні бісквітні тістечка “Ніжність”

Бісквітні тістечка за цим рецептом виходять смачнішими за будь-який торт. Легкий, невагомий і нереально смачний – саме таким виходить десерт за цим рецептом.

Страва, яка ще жодного разу не залишалася у нас “на завтра”: м’ясо з картопляним пюре в духовці. Без метушні

Запечене м'ясо з картопляним пюре – це гарантовано вдала страва, яка порадує своїм смаком, ароматом і відмінним поєднанням м'яса з картоплею під апетитною скоринкою.

Свекруха пригостила рибним манником: тепер цей пиріг став нашим улюбленим. Рибу іноді заміняю на курку

Якщо приготувати тісто для рибного пирога за цим рецептом, то воно пропечеться рівномірно й не буде ефекту мокрої випічки. Тому навіть ті, хто не любить рибу, з'їдять шматочок із задоволенням.